ПУТИНОВА ЧИСТКА: Руски председник најурио немачког гиганта

PUTINOVA ČISTKA: Ruski predsednik najurio nemačkog giganta

18 septembra 2015

vladimir-putin-178Zbog novog zakona kojim se strano vlasništvo u medijima ograničava na 20%, nemački gigant „Adžel Springer“ odlučio je da napusti tržište Ruske Federacije.

Zakon stupa na snagu 2017. godine, a donet je, kako se navodi, iz bezbedonosnih razloga.

Ovo je nastavak borbe Vladimira Putina protiv struktura stranog uticaja u njegovoj zemlji. Zakon o stranim agentima i novi zakon o medijima dva su instrumenta koja Kremlj primenjuje u svojoj strategiji odbijanja stranog uticaja na teritoriji Rusije.

Oštrim merama u oblasti finansiranja nevladinih organizacija, počelo je suzbijanje političkog uticaja stranih nevladinih organizacija i vlada stranih zemalja u Rusiji, a kasnije je sve krunisano zakonom o stranim agentima koji zabranjuje rad nevladinim organizacijama koje se finansiraju iz inostranstva, a bave se politikom i vrše politički uticaj. Novi zakon o medijima primenjuje sličan metod suzbijanja stranog uticaja.

Izlazak nemačke kompanije sa ruskog tržišta je još jedan težak udarac nanet od strane Kremlja Zapadu. Podsećamo, Evropska komisija je najavila pravljenje posebne grupe za borbu „protiv ruske propagande“, a praktično je Zapad time priznao da Rusija pobeđuje u informacionom ratu.

(Pravda.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. Belzetruba says:

  AUS ŠVAPSKI LUZERI

 2. pravda says:

  Bravo Putine CARE,Bog te blagoslovio.

 3. miroslav says:

  To Bravo Putine ce pokazati vreme,a i njegova zemlja se zove RUSIJA a ne SRBIJA.STA CEMO MI SA SIROMASTVOM I OVIM KLOVNOVIMA,BANANAMENIMA,POLTRONIMA,JEZUITIMA,MASONIMA,BANKARIMA I JORGOVANKAMA NA VLASTI SADA?

 4. Apis says:

  ZIVEO PUTIN! BOZE BLAGOSLOVI RUSIJU I SPASI SRBIJU! NARODE JBITE JORGOVANKU I SNS LIDERE!

 5. Sto pre uvesti ovakve zakone says:

  Najbitni je Zakonom zabraniti sve zapadno finansirane informativne kuce i NVO jer rade po nalogu zapada protiv interesa nase drzave

 6. BULAVA says:

  Živjela Besmrtna Rusija!!

 7. Pravdaa says:

  Putine samo napred spasi svet od bolesnog zapada.

 8. maxa says:

  jos da otera francuze (vinci) sa jamalskog poluostrva, da ne zavode vise red na jadnim radnicima tamo....

 9. Ljiljana says:

  Bilo bi lepo kad bi novinari bar znali padeze! Naslov "Ruski predsednik najurio nemačkog giganta" treba da glasi: "Ruski predsednik najurio nemački gigant"! Akuzativ, umesto genetiva jer se radi o nezivom! Inace, bravo za Putina!

 10. PERA GRABLJIC says:

  KOD NAS LAZOV RADI SVE SUPROTNO JEBENI SNSN LOPOVI ODJEBANI I OD RUSIJE I OD AMERIKE POSTAJEMO DZAMAHIRIJA KAKO DA SE BORIMO PROTIV NIJIH KAD KURVA AV SKLANJA PARE I UZIMA OD NAS SVE . DOLE SNS I VLAST KOJA NAS UNISHTAVA

 11. Altaj says:

  U pravu ste, Ljiljana.(Verovatno, jer ja nisam gramatički stručnjak pa da budem siguran, ali vam verujem) Kad već zavodimo red u naša pisanja i gramatiku, ja moram da vam kažem da me je vaš izraz "genetiv" potsetio na monsanto. Znate ono - GMO! Dešava se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *