ПУТИНОВА ИЗЈАВА О КИНИ ШОКИРАЛА СВЕ: Тајни план РУСИЈЕ и КИНЕ

PUTINOVA IZJAVA O KINI ŠOKIRALA SVE: Tajni plan RUSIJE i KINE

15 februara 2023

Izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o Kini bile su iznenađenje za Zapad, pišu kineski politički analitičari.

Pre nekoliko dana predstavljen je članak Vladimira Putina napisan za novinsku agenciju Sinhua. U njemu je ruski predsednik izneo svoje stavove o perspektivama odnosa između Rusije i Kine.Prema kineskim analitičarima, Putinova izjava je sadržala prilično neočekivan trenutak za Zapad.

„Putin je na prilično neočekivan način govorio o rusko-kineskoj saradnji“, piše kineski Sohu.

Predsednik Rusije je u svom članku skrenuo pažnju na to da Rusija i Kina imaju iste poglede na procese koji se odvijaju u svetu. Zemlje pod neviđenim pritiskom Zapada brane ne samo svoje nacionalne interese, već i interese mnogih drugih država koje se zalažu za istinski demokratski svetski poredak.

Eksperti su primetili da Putinove primedbe uključuju jednu važnu tačku koja je bila veliko iznenađenje za Zapad.

Ruski zvaničnici su u više navrata govorili o rusko-kineskim odnosima i obično su koristili reč „partneri“. Posebno je ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov na ovaj način okarakterisao saradnju sa susedom.

Međutim u nedavnom članku Vladimira Putina korišćena je druga reč. Ruski predsednik je rekao da je između Rusije i Kine formiran obostrano koristan energetski savez.

„Ovog puta Putin je upotrebio reč ‘savez’. To ukazuje na promene u odnosima Rusije i Kine“, izneli su politički analitičari iz Kine.

Noćna mora Amerike dolazi, ono čega su se najviše na svetu plašili počinje da se stvara, a to je savez Rusije i Kine. Sve je počelo sa energetskim savezom a završiće se sa vojnim paktom. Tada će Zapad i NATO praktično postati druga liga.

Kina veruje da će dugoročno doći do jačanja rusko-kineskih odnosa. Pre svega, strane će razvijati međusobnu ekonomsku interakciju, a treba očekivati i aktivniju interakciju u spoljnopolitičkoj sferi. Što više Zapad bude vršio pritisak na Moskvu i Peking, oni će postajati bliži jedni drugima. Sve do formalnog vojnog saveza.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Milutin says:

  Amin!!!!!!

 2. Milutin says:

  Ako je Zapad iznenađen savezom između Rusije i Kine onda nije ni čudo što im se povazdan priviđaju vanzemaljci. A ako budu iznenađeni i što se ceo svet okrenuo protiv njih, što će se ceo svet ujediniti u jedan Savez protiv Zapada, ne da će da im se priviđaju vanzemaljci već će tvrditi da su i oni u savezu sa Rusijom, Kinom i ostatkom čovečanstva. Možda je pogrešno reći "ostatkom čovečanstva" pošto je u pitanju ogromna većina.

  • Vladimir says:

   NE PRIVIĐAJU SE ZAPADU VANZEMALJCI. TO JE aMERIČKA IZMIŠLJOTINA KOJA SLUŽI ZA SKRETANJE PAŽNJE SA BITNIH TEMA. 1. Američka krivica za uništenje severnog toka 1 i 2 2. Ekonomska kriza u svijetu izazvana njihovim sankcijama Rusiji. 3. Sunovrat njihove globalne dominacije 4. Sunovrat dolara. i možda najvažnije... Bajdenu je nestalo pampersa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *