ПУТИНОВА ИЗЈАВА ОДЈЕКНУЛА: „Најјачи смо на свету“

PUTINOVA IZJAVA ODJEKNULA: „Najjači smo na svetu“

13 decembra 2021

Rusija danas zauzima vodeću poziciju u svetu u razvoju savremenih vrsta naoružanja, istakao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je podsetio da su vlasti Rusije uspele mnogo da urade u razvoju vojno-industrijskog kompleksa i oružanih snaga na osnovu obnovljene privrede zemlje.„Jedan od glavnih zadataka je bio da se obnovi privreda i na temeljima obnovljene privrede i socijalne sfere, jer je bilo potrebno dati ljudima mogućnost da osete dašak čistog vazduha, na osnovu toga da se obnovi vojno-industrijski kompleks, obnove naše naučne škole i oružane snage“, rekao je Putin i dodao da je mnogo toga urađeno.

On je napomenuo da je Rusiji bilo potrebno da naprave planovi za osiguravanje bezbednosti u uslovima povlačenja SAD iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani.

„To smo uradili zahvaljujući najnovijim sistemima o kojima sam govorio 2018. godine (u obraćanju Saveznoj skupštini)“, rekao je Putin.

„Održavamo približan paritet sa Sjedinjenim Američkim Država u pogledu nosača i broja bojevih glava, ali smo, ipak, bezuslovno lideri u našem perspektivnom naoružanju. To je prvo. A i ne samo da modernizujemo tradicionalno raspoloživi potencijal naoružanja, već i uvodimo nove sisteme. U tom smislu možemo sa sigurnošću da kažemo da smo po tom pokazatelju danas – broj jedan u svetu“, izjavio je Putin.

Podsetimo, predsednik Vladimir Putin je u novembru na sastanku Vojno-industrijske komisije Ruske Federacije izjavio da je u novom državnom programu naoružanja potrebno usredsređivanje na hiperzvuk, oružje zasnovano na novim fizičkim principima, veštačku inteligenciju i robote.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili u visokoj stepeni borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.

Bićemo spremni: Putin o perspektivi pojave hipersoničnog oružja u drugim zemljama

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će strani partneri pre ili kasnije imati hipersonično oružje, ali da će Moskva do tada verovatno već imati sredstva za njegovo uništenje.

„Uvek sam govorio i sada mogu da ponovim da će glavne svetske vojne sile nesumnjivo posedovati isto takvo oružje kakvo danas ima Rusija, mislim na hipersonično oružje“, rekao je Putin, dodajući da od 2018. godine nijedna druga država nije napravila takvo oružje.

Međutim, to oružje će se pojaviti, naglasio je predsednik u filmu „Rusija. Novija istorija“ koji je emitovan na televiziji „Rusija 1“.

„Ali mi se čini da ćemo uspeti prijatno da iznenadimo naše partnere činjenicom da ćemo u trenutku kada se kod njih to oružje pojavi, vrlo verovatno imati sredstva za borbu protiv njega“, napomenuo je ruski lider.

Kako kaže, hipersonične rakete danas niko ne može da obori, brzine su takve da ih je nemoguće oboriti. To je jedinstvenost našeg sadašnjeg položaja, istakao je predsednik, dodajući da mnogi rade na tome, ali i da Moskva takođe radi.

KOMENTARI10 komentara

 1. Salvatore says:

  Isto tako priča i Vuči kada obiđe Vulijeve vojne jedinice, šta ćete slovenska narav. Da nisu imali volje da se posvete ovom svemirskom oružju glupi amerikanci bi već zavladali svetom pomoću sotone i sveli bi svet na konc logor, ovako to ide sve dosta sporije, a satana se razbesneo jer zna da vremena malo ima. Izgleda da neće biti potrebno to hipersonično jer anđeli Božiji milostivo prave dovoljan haos i seju paniku tornadima trijes odjedared pa ti gledaj di ćeš a snaga tornada je poput atomskih samo što su humani pa ne zrače mnogo. Centar država u totalnom haosu a Putin umesto da šalje pomoć Joe Bide-u i piše saučešća, on gladi svoje raketice svoje mangupice. Ali šta ćemo takva je situacija. Kom obojci kom opanci.

  • milorad5 says:

   Nisam video ruske vojnike i avione i bombe nigde van rusije u nekom većem ili čak i manjem ratu još od 2 sv.rata.Tamo gde su bili ,POZVALI SU IH U POMOĆ upravo zbog napada armije "najveće svetske demokratije".Demokratija je po definiciji MIROLJUBIVO NENAORUŽANO DRUŠTVO (osim odbrambene armije a zna se definicija odbrambenih i definicija agresorski orjentisanih armija).Medjutim američka "demokratija" nije imala skor oNIJEDNU god.od drugog sv.rata bez ratnih dejstava i NIJEDNOM pri tome nisu bili napadnuti niti teritorija niti oružane snage USA,svaki put u svakom ratu su ONI bili NAPADAČI.Iskreno-sa takvom "demokratijom" i sa takvom "slobodi i ljudskim pravima" privrženoj vojnoj hunti,i ja bih sa ZADOVOLJSTVOM POMILOVAO nuklearne glave u svom aresenalu.

   • milos says:

    rusi- a sirija?

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Da druge države imaju takva čuda od raketa ne bi toliko gomilala pešadiju prema Rusiji nego bi za novu godinu pravili vatromet iznad Rusije. Ali ajde sad šta kaže Biblija kroz psalmisu Davida: "Neki se hvale kolima neki konjima, a mi se hvalimo Gospodom našim koji anđelima svojim razmeće vojske neprijatelja i oni padaju postrance levo i desno od nas." Sva sila, čast i slava pripadaju Jednom, koji je Gospod i Svedržitelj - Onaj koji jeste. Hvalimo se ljubavlju Oca našeg nebeskog koji dade sina svog, da koji ga veruje ima život večni.

 3. I Love Jesus says:

  Da se ne zezaju sa ratovima i osvajanjima do sada bi udruženim snagama napravili takva čuda s kojima bi se čovek mogao pohvaliti pred Bogom, a najveće čudo za čoveka je pokajanje i obraćenje od greha kroz veru u delo i žrtvu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

  • doktrina soka says:

   Kako,kada Bog necastivom dozvoljava da gresimo,pa nije necastivi,po Bibliji,jaci od Boga STO GA NE UNISTI,PA NI NAROD NE BI GRESIO,SA VRATOM NA KOJEM MU SEDI NECASTIVI. Nesto mi tu ne stima,Bog je protiv vracara i laznih proroka a Biblija ih puna,od korica do korica.

   • Miro says:

    Bog je dao čovjeku slobodu:koga ce birati-Boga ili Sotonu. Izbor je naš jer pomoc u izboru mogu dati i Bog i Sotona. Dok je još mnogih koji se drže Boga svijeta ce biti u suprotnom - propast.

    • persida says:

     Ako je Bog dao coveku slobodu, sto ga onda kaznjava kad covek "gresi"? Znaci da slobodne volje ipak nema.

 4. Ovcoizovani covid idiot says:

  Mislim da te rakete treba iskoristiti za napad, unistenje vojno, elonomsko i demografsko i pokoravanje EU i tako odseci USA od Evrope i staviti ih u karantin preko okeana, toje dovoljno da oni ekonomski sami od sebe propadnu, rat sa USA nije ni potreban. Bitno je samo unistiti EU, ispostavu i saveznika USA na Evroazijski kontinent.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *