ПУТИНОВА ЛЕКЦИЈА ЕРДОГАНУ: Руски авиони спалили турска оклопна возила (ВИДЕО)

PUTINOVA LEKCIJA ERDOGANU: Ruski avioni spalili turska oklopna vozila (VIDEO)

26 februara 2020

Nedavno je objavljeno kako su ruske vazduhoplovne snage pomogle Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) da odvrati napade džihadista, “umerenih” terorista i pro-turskih “opozicionih” ekstremista u sirijskoj provinciji Idlib, u blizini sela Najrab (20 km od grada Idlib).

A sada se na Internetu pojavio i video koji prikazuje napade na militante u pomenutom naselju.Treba napomenuti da je video snimljen sa drona, a objavila ga je sirijska agencija SANA.

Video prikazuje kako CAA, uz aktivnu podršku iz vazduha, bombarduje militante. Pokazano je kako su ciljno uništavana oklopna vozila militanata, kao i vozila sa oružjem i živom silom.

Neophodno je podsetiti da se oklopna vozila nisu pojavila sama od sebe.

Masovno ih dostavlja susedna Turska, koja se „brine“ za „mir“ u susednoj zemlji i nije joj teško da sirijsku vladu naziva „Asadovim režimom“.

U proteklih nekoliko sedmica, Ankara je rasporedila stotine oklopnih vozila i artiljerije u deeskalacijsku zonu Idliba. Pored toga, više od devet hiljada turskih vojnika je već tamo.

Lokalni stanovnici redovno izveštavaju o velikim vojnim kolonama turskih trupa, koje se ponekad protežu i do nekoliko kilometara. Zahvaljujući naporima Ankare, ovaj sukob se neće uskoro završiti.

VIDEO:

(Intermagazin)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *