ПУТИНОВА ПОРУКА ЗА ЦЕО СВЕТ! Грмело је из Кремља: Људи схватите ово озбиљно, Русија позива…

PUTINOVA PORUKA ZA CEO SVET! Grmelo je iz Kremlja: Ljudi shvatite ovo ozbiljno, Rusija poziva…

5 aprila 2020

Rusija je pozvala sve zemlje da blisko koordiniraju napore u odgovoru na pandemiju korona virusa kako bi što je više moguće umanjile broj smrtnih slučajeva i negativan uticaj pandemije na globalnu ekonomiju.

To se navodi u komentaru ruskog Ministarstva spoljnih poslova, povodom rezolucije Generalne skupštine UN pod nazivom „Globalna solidarnost u borbi protiv bolesti korona virusa 2019“, prenosi TAS S.„Pozivamo zemlje da blisko koordiniraju napore u odgovoru na novu pretnju kako bi što je više moguće umanjili gubitke ljudskih života i globalne ekonomske posledice. Na osnovu principa solidarnosti, Rusija nastavlja da pruža pomoć u borbi protiv korona virusa zemljama kojima je ona najviše potrebna“, poručuje se u saopštenju

Rusko ministarstvo je, takođe, kritikovalo nespremnost pojedinih uticajnih zemalja igrača da ukinu sankcije usled pandemije, prenosi TAS S.

„Žalimo što čak i u vreme globalne zdravstvene pretnje, smatraju da je nemoguće da odustanu od politizovanih pristupa“, navodi se u saopštenju.

Generalna skupština UN jednoglasno je usvojila rezoluciju u kojoj se konstatuju „efekti bez presedana“ koje je izazvala pandemija korona virusa, uz apel da se intenzivira međunarodna saradnja s ciljem da se „ograniči, ublaži i savlada Kovid-19“.

Skupština nije usvojila rezoluciju koju je predložila Rusija u kojoj se poziva na solidarnost pred izazovima koje je nametnuo novi virus, na okončanje trgovinskih ratova, ukidanje protekcionizma i unilateralnih sankcija uvedenih bez saglasnosti Sveta bezbednosti UN.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Globalna pretnja? U Izraelu, Saudi Arabiji, Jemenu, Somaliji, haha. U Gani, Nigeriji, haha. U Ekvadoru, Brazilu, haha. U Meksiku, haha.

  2. Slobodanka says:

    Rusija i u praksi pokazuje solidarnost. Solidarnost kao princip ponašanja to nije blisko zapadnom svetu. Malo koja država Zapada će ga poslušati. Ali zato napraviće sami sebi veći problem iz kog će sporije izlaziti. Za razliku od sada videćemo već u julu/avgustu kakvo će biti stanje u državama EU i na celom Zapadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *