ПУТИНОВА ШАМАРЧИНА ЗАПАДУ! KАД СТЕ НАМ СЛАЛИ KРОМПИР KАО ПОМОЋ, РУСИЈА ВАМ ЈЕ БИЛА ДОБРА, А ЧИМ ЈЕ ОЈАЧАЛА…

PUTINOVA ŠAMARČINA ZAPADU! KAD STE NAM SLALI KROMPIR KAO POMOĆ, RUSIJA VAM JE BILA DOBRA, A ČIM JE OJAČALA…

10 decembra 2021

Ograničenja i sankcije uvode se pod izgovorom osiguravanja bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država, ali to je potpuna besmislica – radi se o pokušaju obuzdavanja razvoja Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.– Na koji način vaš Institut (za nauku i tehnologiju u Moskvi) ugrožava bezbednost SAD? Ni na koji, to je potpuna glupost. Postoji samo jedno objašnjenje – pokušaj obuzdavanja razvoja – ocenio je Putin na sastanku sa mladim naučnicima.

Kako je objasnio, sredinom devedesetih godina prošlog veka Rusija je bila svima dobra i svima se dopadala „kada su joj slali krompir preko humanitarne pomoći“.

– Hvala i na tome, mnogi su to iskreno radili, znam i iskreno govorim o tome, jer sam razgovarao sa tim ljudima u Sankt Peterburgu– dodao je ruski lider.

Međutim, prema rečima Putina, čim je Rusija počela da izlazi iz teške situacije, kada je počela da se razvija, počeli su da gledaju na nju kao na konkurenciju pa se situacija promenila i na političkoj sceni, i u međunarodnoj sferi, i u proizvodnji, nauci, energetici.

– A to im se već ne dopada. I naši takozvani partneri su počeli da vode politiku obuzdavanja – konstatovao je predsednik Rusije.

Takođe je objasnio kako se može odgovoriti na zapadne sankcije.

– Neophodno je povećavati suverenitet na globalnom nivou – istakao je ruski lider.

Prema rečima Putina, stiče se utisak da se političke snage u Americi takmiče, zarađujući poene na antiruskim sankcijama.

– Ponekad se stiče utisak da se različite političke snage u Sjedinjenim Državama jednostavno takmiče međusobno, pokazujući svoje antirusko raspoloženje, i tako zarađuju unutrašnje političke poene. Jednostavno u međusobnoj borbi. Nema ništa dobro u tome i ono što je zanimljivo – ne vidim kako mogu izaći iz tog kruga, iako će, naravno, to morati da urade. Jednostavno će morati zbog specifičnog razvoja situacije u svetu – rekao je ruski lider tokom sastanka sa učesnicima Kongresa mladih naučnika.

Putin je kroz šalu rekao da poslednjih dana stalno razgovara o sankcijama, između ostalog, bile su tema i tokom jučerašnjeg razgovora sa američkim liderom Džozefom Bajdenom.

Podsetimo, Amerika je uvela sankcije protiv Instituta za nauku i tehnologiju u Moskvi zbog „proizvodnje vojnih proizvoda za krajnje vojne korisnike“. Konkretno, uvedena su izvozna ograničenja.

Podsetimo, u utorak je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata. Pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov saopštio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu tokom onlajn razgovora govorio o „crvenim linijama“ i pretnjama koje zabrinjavaju Moskvu. Američki lider je, sa svoje strane, izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja situacije oko Ukrajine. Prema rečima Ušakova, šef Bele kuće je takođe upozorio Putina da SAD spremaju velike sankcije u slučaju dalje eskalacije situacije oko Ukrajine.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pogledaj dom svoj Anđele says:

    Nama čak ni krompir nisu dali nego krompirovu zlaticu, bubu koja će da nam pojede i ovo što imamo. E jesu oni neki "Milostivi Anđeo".

  2. Srbski vitez says:

    Sve će se početi istinski rešavati i vraćati u normalu samo onog trenutka kada SAD-isti konačno shvate i prihvate činjenicu da više NISU jedina sila na svetu i kada se shodno toj istini vrate u okvire onoga što se zove međunarodno pravo! Dakle, kada ti zlikovci prihvate činjenicu da postoji i neko ( Rusija, Kina )JAČI vojno od njih i da njihov kaubojski stil nametanja, otimanja i uništavanja više ne može da prođe, barem ne nekažnjeno!

  3. Gagi says:

    Po nekim nepisanim prirodnim zakonima, mora da dodje do neke kataklizme da bi se krenulo iznova. Nije normalno da jedan proizvodjac izdrzava njih petoro u nekoj administraciji i toliku armiju birokrata. KO to i koja privreda moze da izdrzi taj pritisak i teret. Ovoj trange-frange vestackoj ekonomiji mora da dodje kraj, nije lose zaduzivati se i lepo ziveti ako postoje resursi od kojih sutra mogu da se vracaju dugovi. Kod nas je ocigledno da toga nema, cim domacin sve rasprodaje iz kuce a i samu kucu, da vrati dugove. Pametni Rusi su iskoristili ovo vreme pritiska da se konsoliduju i osnaze svoje zivotne resurse od kojih im zavisi zivot, pre svega poljoprivredu. Nisu krcmili sve sto im padne pod ruku da bi njihova "elita" i dalje glumila nebesku inteligenciju i pamet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *