ПУТИНОВА ШАМАРЧИНА ЗАПАДУ! KАД СТЕ НАМ СЛАЛИ KРОМПИР KАО ПОМОЋ, РУСИЈА ВАМ ЈЕ БИЛА ДОБРА, А ЧИМ ЈЕ ОЈАЧАЛА…

ПУТИНОВА ШАМАРЧИНА ЗАПАДУ! KАД СТЕ НАМ СЛАЛИ KРОМПИР KАО ПОМОЋ, РУСИЈА ВАМ ЈЕ БИЛА ДОБРА, А ЧИМ ЈЕ ОЈАЧАЛА…

10 децембра 2021

Ограничења и санкције уводе се под изговором осигуравања безбедности Сједињених Америчких Држава, али то је потпуна бесмислица – ради се о покушају обуздавања развоја Русије, изјавио је руски председник Владимир Путин.– На који начин ваш Институт (за науку и технологију у Москви) угрожава безбедност САД? Ни на који, то је потпуна глупост. Постоји само једно објашњење – покушај обуздавања развоја – оценио је Путин на састанку са младим научницима.

Kако је објаснио, средином деведесетих година прошлог века Русија је била свима добра и свима се допадала „када су јој слали кромпир преко хуманитарне помоћи“.

– Хвала и на томе, многи су то искрено радили, знам и искрено говорим о томе, јер сам разговарао са тим људима у Санкт Петербургу– додао је руски лидер.

Међутим, према речима Путина, чим је Русија почела да излази из тешке ситуације, када је почела да се развија, почели су да гледају на њу као на конкуренцију па се ситуација променила и на политичкој сцени, и у међународној сфери, и у производњи, науци, енергетици.

– А то им се већ не допада. И наши такозвани партнери су почели да воде политику обуздавања – констатовао је председник Русије.

Такође је објаснио како се може одговорити на западне санкције.

– Неопходно је повећавати суверенитет на глобалном нивоу – истакао је руски лидер.

Према речима Путина, стиче се утисак да се политичке снаге у Америци такмиче, зарађујући поене на антируским санкцијама.

– Понекад се стиче утисак да се различите политичке снаге у Сједињеним Државама једноставно такмиче међусобно, показујући своје антируско расположење, и тако зарађују унутрашње политичке поене. Једноставно у међусобној борби. Нема ништа добро у томе и оно што је занимљиво – не видим како могу изаћи из тог круга, иако ће, наравно, то морати да ураде. Једноставно ће морати због специфичног развоја ситуације у свету – рекао је руски лидер током састанка са учесницима Kонгреса младих научника.

Путин је кроз шалу рекао да последњих дана стално разговара о санкцијама, између осталог, биле су тема и током јучерашњег разговора са америчким лидером Џозефом Бајденом.

Подсетимо, Америка је увела санкције против Института за науку и технологију у Москви због „производње војних производа за крајње војне кориснике“. Kонкретно, уведена су извозна ограничења.

Подсетимо, у уторак је одржан разговор Путина и Бајдена путем видео-везе, који је трајао око два сата. Помоћник руског лидера Јуриј Ушаков саопштио је да је председник Русије Владимир Путин свом америчком колеги Џозефу Бајдену током онлајн разговора говорио о „црвеним линијама“ и претњама које забрињавају Москву. Амерички лидер је, са своје стране, изразио забринутост због заоштравања ситуације око Украјине. Према речима Ушакова, шеф Беле куће је такође упозорио Путина да САД спремају велике санкције у случају даље ескалације ситуације око Украјине.

KOMENTARI3 коментара

  1. Pogledaj dom svoj Anđele says:

    Nama čak ni krompir nisu dali nego krompirovu zlaticu, bubu koja će da nam pojede i ovo što imamo. E jesu oni neki "Milostivi Anđeo".

  2. Srbski vitez says:

    Sve će se početi istinski rešavati i vraćati u normalu samo onog trenutka kada SAD-isti konačno shvate i prihvate činjenicu da više NISU jedina sila na svetu i kada se shodno toj istini vrate u okvire onoga što se zove međunarodno pravo! Dakle, kada ti zlikovci prihvate činjenicu da postoji i neko ( Rusija, Kina )JAČI vojno od njih i da njihov kaubojski stil nametanja, otimanja i uništavanja više ne može da prođe, barem ne nekažnjeno!

  3. Gagi says:

    Po nekim nepisanim prirodnim zakonima, mora da dodje do neke kataklizme da bi se krenulo iznova. Nije normalno da jedan proizvodjac izdrzava njih petoro u nekoj administraciji i toliku armiju birokrata. KO to i koja privreda moze da izdrzi taj pritisak i teret. Ovoj trange-frange vestackoj ekonomiji mora da dodje kraj, nije lose zaduzivati se i lepo ziveti ako postoje resursi od kojih sutra mogu da se vracaju dugovi. Kod nas je ocigledno da toga nema, cim domacin sve rasprodaje iz kuce a i samu kucu, da vrati dugove. Pametni Rusi su iskoristili ovo vreme pritiska da se konsoliduju i osnaze svoje zivotne resurse od kojih im zavisi zivot, pre svega poljoprivredu. Nisu krcmili sve sto im padne pod ruku da bi njihova "elita" i dalje glumila nebesku inteligenciju i pamet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u