ПУТИНОВА СЕНЗАЦИЈА – САД У ШОКУ: Клинтонова је илегално узела 400 милиона долара из Русије током избора (ВИДЕО)

PUTINOVA SENZACIJA – SAD U ŠOKU: Klintonova je ilegalno uzela 400 miliona dolara iz Rusije tokom izbora (VIDEO)

19 jula 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je izneo veliku senzaciju tokom konferencije za novinare u Helsinkiju u ponedeljak, optužujući Hilari Klinton da je ilegalno prihvatila 400 miliona dolara iz Rusije tokom njene kampanje 2016. godine.

Vladimir Putin: Prošle godine je bio jedan slučaj izručenja od strane SAD-a… Miler može koristiti ovaj ugovor kao zvanični zahtev nama… u ovom slučaju, ovakav napor bi trebalo da bude uzajaman… Na primer, možemo dovesti gospodina Broudera… Oni su poslali ogromnu sumu novca Hilari Klinton, 400.000.000 dolara!“Thegatewaypundit.com izveštava: Putin je zvaničnicima u SAD, uključujući Milera, ponudio da im Rusija pomogne u njihovoj istrazi o navodnoj priči o dosluhu između Trampa i Rusije. Onda je Putin bacio bombu da bi SAD mogle uzvratiti Rusiji sa jednom od svojih istraga.

“Na primer, možemo dovesti gospodina Broudera, u ovom konkretnom slučaju. Brouderovi poslovni saradnici su zaradili preko 1,5 milijarde dolara u Rusiji i nikada nisu platili nikakve poreze ni u Rusiji ni u SAD, a novac je ipak izašao iz zemlje. Oni su ga prebacili u SAD. Poslali su ogromnu sumu novca, 400.000.000 dolara, kao doprinos kampanji Hilari Klinton. Pa, to je njihova lična stvar. Možda je to bilo legalno, ali način na koji je novac bio zarađen je bio ilegalan. Tako da imamo solidne razloge da verujemo da su neke američke obaveštajne službe pratile i vodile ove transakcije. Tako da imamo interese da ih ispitamo.“

Više toga o Bilu Brouderu… Brouder je britanski finansijer rođen u Americi. On je izvršni direktor i suosnivač Hermitage Capital Management, investicionog fonda koji je u jednom trenutku bio najveći inostrani investitor u Rusiji.

Deda Bila Broudera je bio šef Komunističke partije SAD-a.

Ruska vlada je stavila Broudera na Interpolovu listu najtraženijih lica 2017. godine.

Washington Post je objavio:

“Brouder se pojavio pred Komitetom za pravosuđe u Senatu, gde je izjavio da je Prevezon “angažovao Glena Simpsona iz firme Fusion GPS da sprovede prljavu kampanju protiv mene i Sergeja Magnitskog… On je kontaktirao brojne velike novine i druge publikacije kako bi raširio lažne informacije da Sergej Magnitski nije ubijen, da nije bio uzbunjivač, i da je umesto toga bio kriminalac.“ Kao bivši reporter Wall Street Journal-a, Simpson je imao ekstenzivne kontakte sa svojim bivšim medijskim kolegama koje je mogao da koristi za širenje propagande protiv Magnitskog.“

“Brouder je tvrdio da je “Glen Simpson pokušavao, u ime Putinovog režima, da prikrije ubistvo Sergeja Magnitskog, svesno lažući novinarima u Vašingtonu da napišu lažne priče… Natalija Veselnitskaja ga je angažovala da laže, a Natalija Veselnitskaja radi za Putina. Dakle, prilično mi je jasno da je ovo bila velika Putinova operacija.“ (U izjavi, advokat Fusion GPS-a Džošua Livi je snažno odbacio Brouderove tvrdnje: “Vilijam Brouder se nameračio na Fusion GPS. Njegovi napadi odmazde na kompaniju nisu podržani dokazima. Njegova najnovija tvrdnja da je Fusion GPS angažovan od strane Kremlja da prikrije ubistvo Sergeja Magnitskog – pet godina nakon što se to desilo – je neistina i kleveta. Njegova smrt je bila tragedija, i nikome u Fusion GPS nikada nije rekao ništa suprotno.“)“

“Ranije ove godine, Brouder je podneo žalbu Odeljenju za pravosuđe optužujući Fusion GPS i druge uključene u kampanju protiv Magnitskog za nezakonito lobiranje u ime ruskih interesa kršeći Zakon o registraciji stranih agenata. U pismu ovom odeljenju, predsedavajući Komiteta za pravoduđe Senata, Čarls E. Graslej, je napisao: “Ovo pitanje je posebno zabrinjavajuće za Komitet s obzirom na to da, kada je Fusion GPS navodno delovao kao neregistrovani agent ruskih interesa, izgleda da je istovremeno nadgledao kreiranje neosnovanog dosijea optužbi o zaveri između Trampove kampanje i Rusa“.“

“Evo poente: Imamo kongresnu izjavu, pod zakletvom, da je Klintonova angažovala istu firmu da okleveta Trampa, koju je Putin navodno koristio da okleveta Magnitskog. Štaviše, takođe znamo da se dosije Fusion GPS-a oslanja na visoke zvaničnike ruske vlade za većinu sastavljene prljavštine, ukljlučujući i “visoku ličnost ruskog ministarstva spoljnih poslova“ i “bivšeg visokog obaveštajnog zvaničnika koje je i dalje aktivan u Kremlju.“ Zajedno, to su senzacionalna otkrića.“

“Ipak, danas se u mejnstrim medijima jedva pominje Klinton-Fusion-Putin veza.“

Brouder je u nedelju govorio protiv Trampovog sastanka sa Putinom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Mali Vuk says:

  $ 400 000 staje to za Klintonove? Mizerija !

  • teoretičar says:

   Doslovce napisano u tekstu, pa eto citiram "Oni su poslali ogromnu sumu novca Hilari Klinton, 400.000.000 dolara!“ Ko je imun na 400 miliona???

 2. goran says:

  Ovo je veca sramota za Putina nego za Broudera. Primiti lopova u Rusiju i pustiti ga da pljacka, a potom se cuditi sto je lopov krao -- to moze samo maloumni Putin.

  • Miraš says:

   Nije sramota nego je pošteno što je to rekao naglas. Ilegalni poslovi podrazumevaju nekakav šverc i trgovinu i sve bez plaćanja poreza. Obično se uz redovan uvoz prikrivaju one druge švercovane količine. Da bi se to sprečilo ne samo da treba da rade inspekcije,itd. nego i države treba da saradjuju.

  • padre says:

   Kad ti kažeš, ti si ekpert za to!Jedina šteta, što te Putin ne šljivi, kao ni ostale!Da je barem pročitao, kako si ga uništio!

 3. Nostalgicar says:

  Jeli ja ovo dobro citam ili se Putin hvali kako je ovaj tip opljackao Rusiju za 1,5 miljardu dolara i taj novac prebacio u SAD? SAD je ipak nasao nacina kako malo po malo pljackati Ruse a ovi se se jos i hvali time, bravo Putine trebao si mu dati 5-6 miljardi pa bi se jos vise mogao "hvaliti".

  • Miraš says:

   Toga ima svuda, takozvana siva ekonomija. Nisu naveli na čemu je ilegalno zaradio Brouder u Rusiji, ali verovatno je reč o prodaji značajnih količina neke veoma tražene švercovane robe, a na tu trgovinu nikome nije plaćen porez. Da bi izbegao plaćanje poreza i izvršio transakacije iznošenja ili prenosa novca iz Rusije sumnjaju da su mu pomogle američke specijalne službe. ... Nevezano od ovog slučaja naprimer veoma je bila unosna trgovina raznim švercovanim lekovima. Naš lekar vlasnik privatne klinike naredi medicinskoj sestri da putuje u Tursku sa zadatkom da tamo kupi antibiotike i druge lekove za njegovu kliniku; "devojčica" švercuje za njegovu firmu. Veoma je unosno trgovati švercovanim lekovima za podizanje potencije, itd.

  • Miraš says:

   Pomenuta "devojčica" posle ima zadatak da te lekove naplati od pacijenta bez papira te da nigde nema traga o upotrebi tih švercovanih lekova tj. o toj sivoj trgovini, ni na ulazu ni na izlazu. To je cena da bi imala zaposlenje. Ima još jako puno primera, kako se to elegantno radi. A Rusija je puno veće tržište te maher ovakvog formata i još sa ovakvim vezama može da osmisli puno veći ilegalni biznis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *