ПУТИНОВЕ РЕЧИ ОДЈЕКНУЛЕ: „Од сада, Русија ће бранити све своје савезнике“

PUTINOVE REČI ODJEKNULE: „Od sada, Rusija će braniti sve svoje saveznike“

16 avgusta 2022

Epoha jednopolarnog svetskog poretka odlazi u prošlost, geopolitičke promene istorijskog obima odvijaju se u drugom pravcu, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Obećanja Zapada da će osigurati bezbednost u Evropi su licemerje a u stvarnosti je sve upravo obrnuto. Rusija će štititi svoje nacionalne interese, istakao je on.– Situacija u svetu se dinamično menja, sve više država i naroda bira put suverenog razvoja – rekao je Putin u obraćanju učesnicima 10. Moskovske konferencije međunarodne bezbednosti.

Rusija će štititi svoje nacionalne interese, braniti saveznike i raditi na izgradnji demokratskog sveta.

Kako bi očuvale hegemoniju, zapadne države sprovode politiku obuzdavanja, podrivajući sve alternativne puteve razvoja drugih zemalja.

– Zapad pokušava da natera nezavisne države da se potčine njegovoj volji, da žive po tuđim pravilima a sve kako bi očuvali dominaciju i nastavili da parazitiraju – ocenio je Putin.

On je istakao da kolektivni Zapad ciljano razbija sistem evropske bezbednosti a da se NATO kreće na istok.

Prema njegovim rečima, Zapadu su potrebni konflikti kako bi održao hegemoniju i zbog toga su za Ukrajinu pripremili ulogu „topovskog mesa“.

Kako je rekao, Rusija je započela specijalnu operaciju u Ukrajinu potpuno u saglasnosti sa Poveljom Ujedinjenih nacija.

Situacija u Ukrajini ukazuje da Sjedinjene Države pokušavaju da odugovlače taj sukob, dodao je on.

Rusija i Kina grade suverenu politiku razvoja

Ruski lider je istakao da Rusija i Kina brane svoj tačku gledišta, grade suverenu politiku razvoja, ne potčinjavajući se diktatu nadnacionalnih elita.

Putin smatra da poseta predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu nije jednostavno poseta nekog neodgovornog političara, već drska demonstracija nepoštovanja suvereniteta drugih država i pažljivo isplanirana provokacija.

Prema njegovim rečima, cilj provokacije je izazivanje destabilizacije i haosa u regionu i svetu.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gagi says:

  SVE drzave koje su bile pod komunistickom kugom su neprijatelji zapada i prirodni saveznici Rusije. Dok je narod u tim drzavama bedovao i zavrsavao u gulazima, dotle je zapad cvetao i razvijao se. Valjda je narodima sa ove distance jasno sta se u istoriji ispodesavalo, jedino izgleda jos nije jasno obozavaocima onog copavog.

 2. Petrovgrad says:

  Zapad je cvetao dok je pljackao mnoge narode i drzave. Toga je sve manje i zapadna civilizacije ce nestati do kraja 21 veka. Stvari u Ukrajini treba nazvati pravim imenom nije to nikakva specijala operacije. To je rat NATO drzava proiv Rusije, e sada ostali gde se ko postavi. Nacizam se mora potuci do poslednjeg vojnika. Samo lud i naivan misli da se Rusi tuku sa Ukrajinom zarad dva-tri tenkera psenice. Rusi ili ce uci u Brisel, ili ce zavrsiti u neki novi Ausvic. Sta znaci proglasiti Rusiju sponzorom terorizma. Znaci gde god nadjes Rusa trpaj u gasnu komoru, kao Jevreje do 1945. Znaci Rusi legitima meta, ono sto su pokusali sa rezolucijom da su Srbi genocidni. Rusi pobedjuju, samo treba preneti rat na podrucju zemalja EU, bice manje razaranje i zrtava za Ruse. Nesme se platiti ceh od 25 miliona. Neka taj ceh plati EU.i NATO

 3. Čudoser iz Nazareta says:

  Sve ide kako sam predvideo godinama unazad i drago mi je da čitam ove reči.

 4. RASPUCHIN says:

  U stvari , da se izvući zaključak da se i Moskva branila u Kninu , RSK , a ne samo Beograd ali ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *