ПУТИНОВИ РОДИТЕЉИ: Владимир невероватно личи на МАЈKУ

PUTINOVI RODITELJI: Vladimir neverovatno liči na MAJKU

4 decembra 2021

PREDSEDNIK Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin, jedan je od najistaknutijih svetskih političara današnjice. Na mesto predsednika Rusije dospeo je 2000. godine, nakon Borisa Jeljcina.

Putin je rođen u Lenjingradu (današnji Sankt Peterburg) 7. oktobra 1952. godine.Njegov otac zvao se Vladimir Spiridonovič Putin i bio je regrutovan u Sovjetsku mornaricu da služi na podmornici početkom tridesetih godina prošlog veka. Kasnije je služio u NKVD-u u saboterskoj grupi tokom Drugog svetskog rata.

Putinova majka zvala se Marija Ivanovna Putina (devojačko Šelomova), a bila je radnica u fabrici u Lenjingradu. Kada je rodila Vladimira, postala je domarka u zgradi da bi bila što bliže detetu.

Marija i Vladimir imali su dva sina pre Vladimira mlađeg, ali su obojica umrli kao deca, te je današnji predsednik Rudija postao mezimac. Njegov brat Albert preminuo je još kao beba, a Viktor je podlegao difteriji tokom nemačke opsade Lenjingrada.

Vladimir Putin rodio se kada su njegovi roditelji bili već u poznim godinama. Oboje su imali 41 godinu (rođeni 1911.), te je Vladimir odrastao kao jedinac. U mladosti se bavio sportom, sambom i džudoom, i bio je solidan učenik i student. Uvek je imao podršku u svojoj majci, koja ga je i krstila kad je bio mali, krišom od oca koji nije verovao u Boga.

Putinov otac preminuo je 1999. godine, a majka godinu dana ranije.

Sudeći po fotografijama koje se mogu naći na internetu, aktuelni predsednik Rusije likom veoma liči na svoju pokojnu majku.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rusofil Potemkin says:

    Najveća sreća u svemu tome je što uopšte ne liči na Jeljcina koji je bio kao medved do vrha pun vodke jer bi inače već davno pritisnuo crvenu pečurku za atomski arsenal na sve moguće neprijatelje. A možda bi bilo bolje za Rusiju da liči na Jeljcina?

  2. History planet says:

    U vreme staljina ako je ko član partije sigurno ne bi smeo da se baš hvali svojom verom u Boga. Ne postoji nigde tako mnogo pravoslavnih hrišćana kao u Rusiji. Sve to iznova oživljava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *