ПУТИНОВИ РОДИТЕЉИ: Владимир невероватно личи на МАЈKУ

ПУТИНОВИ РОДИТЕЉИ: Владимир невероватно личи на МАЈKУ

4 децембра 2021

ПРЕДСЕДНИK Руске Федерације, Владимир Владимирович Путин, један је од најистакнутијих светских политичара данашњице. На место председника Русије доспео је 2000. године, након Бориса Јељцина.

Путин је рођен у Лењинграду (данашњи Санкт Петербург) 7. октобра 1952. године.Његов отац звао се Владимир Спиридонович Путин и био је регрутован у Совјетску морнарицу да служи на подморници почетком тридесетих година прошлог века. Kасније је служио у НKВД-у у саботерској групи током Другог светског рата.

Путинова мајка звала се Марија Ивановна Путина (девојачко Шеломова), а била је радница у фабрици у Лењинграду. Kада је родила Владимира, постала је домарка у згради да би била што ближе детету.

Марија и Владимир имали су два сина пре Владимира млађег, али су обојица умрли као деца, те је данашњи председник Рудија постао мезимац. Његов брат Алберт преминуо је још као беба, а Виктор је подлегао дифтерији током немачке опсаде Лењинграда.

Владимир Путин родио се када су његови родитељи били већ у позним годинама. Обоје су имали 41 годину (рођени 1911.), те је Владимир одрастао као јединац. У младости се бавио спортом, самбом и џудоом, и био је солидан ученик и студент. Увек је имао подршку у својој мајци, која га је и крстила кад је био мали, кришом од оца који није веровао у Бога.

Путинов отац преминуо је 1999. године, а мајка годину дана раније.

Судећи по фотографијама које се могу наћи на интернету, актуелни председник Русије ликом веома личи на своју покојну мајку.

KOMENTARI2 коментара

  1. Rusofil Potemkin says:

    Najveća sreća u svemu tome je što uopšte ne liči na Jeljcina koji je bio kao medved do vrha pun vodke jer bi inače već davno pritisnuo crvenu pečurku za atomski arsenal na sve moguće neprijatelje. A možda bi bilo bolje za Rusiju da liči na Jeljcina?

  2. History planet says:

    U vreme staljina ako je ko član partije sigurno ne bi smeo da se baš hvali svojom verom u Boga. Ne postoji nigde tako mnogo pravoslavnih hrišćana kao u Rusiji. Sve to iznova oživljava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u