ПУТИНОВИ СПЕЦИЈАЛЦИ ЗАРОБИЛИ ТЕРОРИСТЕ ОВК! После жестоке борбе ражоружали Шиптаре, Амери запањени

PUTINOVI SPECIJALCI ZAROBILI TERORISTE OVK! Posle žestoke borbe ražoružali Šiptare, Ameri zapanjeni

8 maja 2019

Pripadnik američkih Zelenih beretki Mark Džakonija do detalja je opisao akciju najelitnijeg odreda ruskih specijalaca, čuvenog “Specnaza”, koje nazivaju i Putinovim zverima, 2001. godine na Kosovu i Metohiji. Tada su odjednom zarobili čak 60 albanskih terorista.

Sve se dešavalo tokom pobune Albanaca na jugu Srbije koji su se organizovali u OVPBM (Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe) i uz pomoć terorista iz zloglasnog OVK pokušali da preuzmu taj deo teritorije naše zemlje. Oni su hteli da iskoriste to što su srpskim snagama bezbednosti posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma praktično bile vezane ruke u pojasu uz administrativnu liniju. Pobuna je ugašena u avgustu 2001.Punih 18 godina kasnije, Džakonija, koji tvrdi da su američke beretke tada logistički pomogle Rusima, otkrio je detalje akcije. Kako je naveo, Rusi su u munjevitoj operaciji zaustavili dobro naoružane Albance na visu Velja glava, okruženom šumom, na teritoriji KiM. Tako su sprečili upad terorista sa teritorije kiM na prostor Preševa, Medveđe i Bujanovca i pokolj srpskog stanovništva.

Pre toga, piše Džakonija, albanski terorista iz snajpera je ubio jednog ruskog vojnika. To je bio dodatni motiv za pripadnike “Specnaza” da se sa njima obračunaju.

– Nedugo posle ovog incidenta na ovaj prostor je pristigla grupa ruskih specijalaca. Oni su blokirali određen broj okolnih naselja i uhvatili jednog teroristu, koji je posle kratke obrade gde se tačno nalazi teroristički štab OVPMB. Taj štab se nalazio na lokalitetu Velja glava, a u njemu je bila grupa od oko 60 naoružanih terorista – piše Amerikanac.

Ruski specijalci morali su da prođu kroz gusto pošumljen sektor da bi se približili ovom objektu, a podršku su im, kako tvrdi, pružili Amerikanci.

– Došlo je do kratkotrajnog puškaranja. U pauzama između rafala čula se vika na albanskom jeziku. Za veoma kratko vreme Rusi su iz šume izašli sa velikom grupom razoružanih i svezanih albanskih terorista – objašnjava zelena beretka.

Džakonija nije krio koliko su ga ruski specijalci impresionirali.

– Oni su savršeni strelci. Odlikuje ih vrhunski stepen opšte i specijalne fizičke pripreme i unutrašnje discipline – opisao je on.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun potvrđuje da su Rusi zaustavljali teroriste, ali da nije tačno da su im Amerikanci pomagali.

– Amerikanci su u suštini teroristima omogućavali nesmetani prolaz. Dokumentovano je čak da su pojedini američki oficiri bili u redovima terorista OVPMB, imali su direktnu vezu sa teroristima. Pa tako, ovde su eliminisali oko 60 terorista, ali je zato na stotine njih, zahvaljujući Amerikancima, prošlo nesmetano na razne strane – objašnjava Drecun.

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan dodaje da je imao prilike da u Slavoniji vidi nivo izdržljivosti i obučenosti ruskih specijalaca u sastavu mirovnih snaga UN.

– Tamo oni nisu bili angažovani u ratu, ali smo gledali njihovu savršenu uvežbanost na povremenim vežbama. Utisak je da sve mogu i da najsloženije stvari obavljaju sa pola snage. Njihova neverovatna psihofizička izdržljivost se videla kada su ih komandiri kažnjavali zbog različitih prekršaja discipline u slobodno vreme. Trčali su po kazni duge relacije, pod punom ratnom opremom, a komandir je za njima išao kolima. Povremeno bi ih zaustavio samo da bi radili sklekove i druge vežbe. Mislili smo da je to dril i da će fizički uništiti te specijalce, ali bi oni na kraju izgledali kao da su imali lakši trening – objašnjava Karan.

Stručnjak za terorizam Marija Đorić primećuje da, nažalost, i dalje postoje separatističke tendencije u tom delu Srbije.

– Albanski ekstremisti iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa na jugu Srbije još sanjaju o ujedinjavanju u Veliku Albaniju, i ne odustaju od provokacija. Srećom, srpske bezbednosne službe odlično rade.

(Srbija Danas)

KOMENTARI5 komentara

 1. samostalan says:

  Ovo nije vest, vec vremeplov. Sto je babi milo, to joj se i snilo.

 2. Velika Metla says:

  Amerikanci pomogli Rusima??????????????? Hahahahahahahahahahaha..............,a u kojem to filmu? Još jedna potvrda vređanja prirodne inteligencije iole normalnog čoveka! naci-amerikenjci bombardovali Srbiju da bi joj oduzeli teritoriju južne pokrajine Kosova i Metohije,dok je Rusija bila protiv,i sada kao fol amerikenjci pomogli Rusima???? Hahahahahaha......,Holivud je čudo.........,za budale naravno! Koliki retard mora biti čovek pa da veruje u ove laži!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Gde su sada oni koji pokušavaju da nam prodaju bajku kako nam Rusi nikada nisu pomogli, kako ih baš briga za nas i za Balkan, kako su usmereni na Aziju samo...jednako kao i za ono jučer kada nisu komentarisali vest da su Panciri rušili sve rakete lansirane na bazu Hmejmim. Otrcane bajke otrcanih anti Rusa i anti Srba.

 4. Budi Bog s nama says:

  Eto ko nas spašava a mi hrlimo u Evropu, može i to, nego trebaju nam bar tri ili četiri dobre Ruske baze jer mi trenutno nemamo ni srpske tamo gde to treba. Pustite Legiju iz zatvora, taj je dobro znao sa albatrosima.

 5. petrovgrad says:

  Rusi su bili rasporedjeni da štite znu Orahovac i sve Srpske enklave. Šiptari im nisu dozvolili da prodju kroz Mališevo i Rusi se povukli. Mnogi Srbi su ubijeni po enklavama. Kidnapovani nikada nisu razmenjeni. Vlast u Srbiji posle 5 oktobra oslobodile su sve Šiptare iz zatvora. Za sve postoji uzročno poledična veza. Oslobodili su ih jer su to saborci i finansijeri za rušenje Miloševića, i OVK teroristi i OTPOR imali su isti cilj. Zašto nisu tražili razmenu za kidnapovane. Na to pitanje je dsao odgovor iguman Sava Janjić. On je to detaljno obrazložio porodicama kidnapovanih zašto nije tražena razmena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *