ПУТИНОВО ОБРАЋАЊЕ: Свет постаје све хаотичнији, надамо се да ће превладати здрав разум (ВИДЕО)

PUTINOVO OBRAĆANJE: Svet postaje sve haotičniji, nadamo se da će prevladati zdrav razum (VIDEO)

11 aprila 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je nadu da će u savremenom svetu prevladati „zdrav razum“, koji postaje „sve više haotičan“. Sadašnja međunarodna situacija je veoma zabrinjavajuća, dodao je on.

„Stanje svetskih odnosa poziva samo na zabrinutost. Situacija u svetu postaje sve haotičnija“, rekao je Putin u sredu na ceremoniji dobrodošlice novim ambasadorima u Rusiji.

„Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum konačno prevladati i da će međunarodni odnosi ući u konstruktivan tok i da će čitav svetski sistem postati stabilniji i predvidljiviji.“

Moskva će nastaviti da se zalaže za jačanje „globalne i regionalne“ bezbednosti i u potpunosti će se pridržavati svojih međunarodnih odgovornosti i razvijati saradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj i uzajamno poštovanoj osnovi.

„Mi ćemo nastaviti pozitivnu, orijentisanu na budućnost agendu za svet i raditi na stabilnom razvoju, prosperitetu i napretku čovečanstva“, rekao je Putin.

Putinove izjave došle su nakon nove serije pretnji od strane njegovog američkog kolege. Ranije u sredu, Donald Tramp je upozorio Rusiju da se „spremi“ za „lepe i nove i pametne rakete“ namenjene Siriji. Njegovo saopštenje je usledilo nakon obećanja Moskve da će presresti bilo kakve dolazeće projektile prema Siriji i da će gađati lokacije odakle su lansirane.

(Snimak obraćanja ruskog predsednika počinje od 45. minuta)

(Vostok)

KOMENTARI3 komentara

  1. Nebeska Srbija says:

    Ja se ne nadam jer je sve vec unapred isplanirano.

  2. Zoran says:

    Ne drzi se takav govor. Nego: Mi smo sigurnoi da niej bilo nikekvog hemijskog napada i da bismo ocuvali pravdu necemo popustiti. Spreni smo na sve. Ko ne zeli da se organuzuje medjunaroda kontrola u vezi navodnog hemijskog napad au Siriji, snosie teske posledice. I zdrav. Kakva haos, kakav mir.

  3. Mali Vuk says:

    Da te bog pozivi i sacuva ovog zla koje se nadvilo nad vama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *