ПУТИНОВО УПОЗОРЕЊЕ БАЈДЕНУ У ЖЕНЕВИ: Откривено како је руски председник „подвикнуо“ лидеру Америке

ПУТИНОВО УПОЗОРЕЊЕ БАЈДЕНУ У ЖЕНЕВИ: Откривено како је руски председник „подвикнуо“ лидеру Америке

1 новембра 2021

Председник Русије Владимир Путин на састанку са америчким председником Џозефом Бајденом у јуну у Женеви, упозорио је америчког лидера да не покушавају да направе војне базе у земљама Централне Азије, користећи ситуацију у Авганистану, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.– С тим у вези, Путин је рекао то Бајдену у јуну када су се састали у Женеви. Та тема је испливала, јер су већ предвидели шта ће се догађати. И Путин је рекао Бајдену: „Ми смо категорички против тога да покушате, како смо чули, да се договорите са централноазијским државама о распоређивању дела војних структура на њиховој територији како би, по потреби, изводили такозване нападе иза хоризонта на територију Авганистана“ – рекао је Лавров у емисији телевизије „Русија 24“.

Лавров је приметио да су се САД са таквим предлогом обраћале не само централноазијским суседима Авганистана, већ и другим земљама.

– Такви захтеви су били упућени Пакистанцима, ону су одбили, Узбекистан је јавно изјавио да њиховим уставом није предвиђено размештање војних база на територији земље, док је председник Kиргизије изјавио да они то не желе – додао је Лавров.

– С обзиром да знам како Американци воле да досађују, није искључено да ће наставити да са разних страна долазе до исте теме. Последње, што сам чуо, наводно, већ покушавају да увуку Индију у то, како би Пентагон имао неке могућности на територији Индије – рекао је Лавров.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Paraziti, te amerikance treba istreturati nuklearno kao i vatikan,izrael,nemacku i englesku.

  2. Beli Orao says:

    Кобра кружи и гледа гдје може још да угризе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u