ПУТИНУ ПРЕДЛОЖЕНО ДА ПРЕСЕЛИ ГЛАВНИ ГРАД

PUTINU PREDLOŽENO DA PRESELI GLAVNI GRAD

19 avgusta 2017

Predstavnik ruskog Instituta za demografiju, migraciju i regionalni razvoj Jurij Krupnov predložio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da prestonicu preseli iza Urala.

Kao razlog Krupnov je naveo da je Rusija hipercentralizovana, budući da Moskva i njen region prednjače prema broju građana – u njima živi petina ukupnog stanovništva.

Pored toga, celokupni nacionalni razvoj pozicioniran je u 25 megapolisa, u kojima živi polovina ukupne ruske populacije, dok bi prioritet trebalo da bude Daleki istok, budući da trenutnim stanjem Rusija može da izgubi na geopolitičkoj prednosti.

Krupnov je takođe naveo da bi takav potez označavao i doktrinu „demoskvizacije“, a celokupan projekat, kako je rekao, poslao je na adresu Kremlja.

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  Najpametnije sto sam cuo u poslednjoj deceniji.

  • Lune says:

   Hm,hmm..mislis,od Dragana Markovica Palme " necemo mi beogradizaciju srbije,nego srbijanizacije Beograda"

 2. M says:

  To zbilja nije glupo.A i izgleda da je rezultat pomnijeg istrazivanja,mozda i multidisciplinarnog,sto mu jos podize znacaj.Ali to vjerovatno ne pase mnogim politicarima,osobito sminkerima i sl.A politicari bi trebali biti slicniji monasima,tj.biti Sluge Viseg Cilja.Ukratko,mislim da ce to jos dugo ostati samo prijedlog.

 3. Prva linija says:

  apsolutno se slazem i sam doprinosim svojim predlogom, trebali bi da preselimo glavni grad srbije na kosovo ili u skadar, da dovrsimo zapoceto visevekovno graditeljstvo

  • Lune says:

   Hm,hmm....za pocetak,odma preseliti patrijarsiju u Pec,a Beograd u Sarajevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *