ПУТИНУ ПРЕKИПЕЛО, РУСKА ВОЈСKА ДОБИЈА МОЋНИ С-500!

PUTINU PREKIPELO, RUSKA VOJSKA DOBIJA MOĆNI S-500!

19 novembra 2021

Izvoz najnovijeg ruskog protivavionskog sistema PVO-PRO S-500 počeće u narednih nekoliko godina, rekao je za Sputnjik generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev nakon završetka izložbe „Dubai eršou 2021“.Kako je dodao, planirano je da se do kraja godine isporuče prvi sistemi S-500 ruskoj vojsci.

„Izlazak protivavionskog raketnog sistema S-500 ‘Prometej’ na spoljno tržište očekuje se u narednih nekoliko godina. U ovom momentu nisu izdate dozvole za njega“, rekao je Mihejev.

Takođe je dodao da danas „Rosoboroneksport“ plasira na spoljno tržište priličan broj savremenih visoko tehnoloških sistema PVO srednjeg i dugog dometa.

„Tu spadaju najprodavaniji S-400 ‘Trijumf’, kao i novi proizvodi koncerna ‘Almaz-Antej’ – protivavionski raketni sistemi ‘Antej 4000’ i S-350 ‘Vitjaz’“, dodao je Mihejev.

„Rosoboroneksport“ je, prema njegovim rečima, tokom cele 2021. godine vodio pregovore sa partnerima sa Bliskog istoka o prodaji ruskih oklopnih vozila, uključujući i savremene ruske tenkove T-90MS.

Kako je rekao, T-90MS danas predstavlja najsavremeniji ruski glavni borbeni tenk serijske proizvodnje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *