ПВО Хмејмима оборила беспилотну летелицу лансирану са севера Латакије

PVO Hmejmima oborila bespilotnu letelicu lansiranu sa severa Latakije

22 jula 2018

PVO odbrana Hmejmima, ruske avio-baze u Siriji, oborila je bespilotnu letelicu koja se približavala sa nesumnjivom namerom da je napadne.

Šef ruskog Centra za mirenje sukobljenih strana u Siriji – general-major Aleksandar Cigankov – tim povodom je otkrio:

„Taj dron je bio lansiran sa severa provincije Latakija. Sa teritorije pod kontrolom pobunjenika. Ubrzo je bio otkriven i uništen na velikom odstojanju“.Vatrom zenitno-topovskog sistema „Pancir“.

Po njegovim rečima, žrtava pritom nije bilo, a ni materijalne štete.

PVO odbrana Hmejmima i dosad je odbijala napade bespilotnih letelica terorista i pobunjenika.

Primera radi, 6. januara je istovremeno oborila 13 dronova koji su nosili bombe.

Poobarala je (24. aprila) i dronove malih dimenzija.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  NOVI GOSTI KOJI PRISTIŽU DA LI SU "ZELENI" ILI SU "CRNI"? ILI SU SAMO "BELI ŠLEMOVI" Kakve izbeglice će nam tek sad stizati? "Jordan: Jordanska vlada je saopštila da je ovlastila UN da organizuju prolaz 800 sirijskih gradjana kroz Jordan DA SE PRESELE U ZAPADNE ZEMLJE." Ovi će svi kod Merkel, a naš dobrica će da je hvali kako vodi mudru migrantsku politiku. Jordan se graniči sa Darom i Kunejtrom. U Dari su upravo završavaju borbe protiv "zelenih" terorista, a tek zapravo počinju borbe protiv "crnih" čiji džep jednim delom izbija Jordansku a drugim delom na izraelsku granicu. Beli Šlemovi već su ranije napustili ovaj deo Sirije. Neki od komentara ispod vesti: -Siguran sam da će napraviti pozitivan uticaj na evropske filmske scene. -Evropljani spremite se za prijem Oskara i drugih nagrada u narednih nekoliko godina. -Sada Evropa treba glumce.

  • Miraš says:

   Uglavnom većina pretpostavlja za ovih 800 iz Jordana što će na Zapad i to posredstvom UN da su Beli šlemovi. Šalju ih neki komentatori u V. Britaniju da naprave nove uspešnije epizode sa Novičokom.

  • Miraš says:

   Sastav mirovne misije UN UNDOF u zoni izmedju Sirije i izraelskih snaga koje su okupirale Golansku visoravan, trenutno čine uglavnom Irci a ima i drugih pripadnika kao Indijci itd. Čim je objavljeno da su terorističke grupe kapitulirale u Kunejtri, pripadnici Belih šlemova nisu imali šta da čekaju nego da beže jer da su ostali morali bi da odgovaraju pred sirijskim vlastima za izvodjenje hemijskih napada i ostale sabotaže. Pripadnici iz misije UNDOF su prebacili tih 800 pripadnika Belih šlemova u Izrael, a Izraelci su ih odmah u subotu uveče prebacili u Jordan. Jordan evo već obaveštava da ih šalje u Zapadnu Evropu. Svi se žure. Navodno na poslednjem sastanku kod Putina u Moskvi Netanjahuu je rečeno da ako budu primali teroriste iz Kunejtre na teritoriju koju kontroliše Izrael (okupirani Golan) da će ih Rusi i ostali saveznici hvatati jednog po jednog na toj istoj teritoriji. Izgleda da i zato se svi akteri žure.

 2. Miraš says:

  Kasnije kad SAA pokrene operacije u Idlibu u koji je dosad prebačeno oko 70.000 terorista - oni će preko Turske, zatim preko Grčke-Makedonije i preko Bugarske PRAVAC KA NAMA.

 3. Miraš says:

  Zašto je Izrael evakuisao „Bele šlemove“ iz Sirije? Članovi organizacije „Beli šlemovi“ evakuisani su iz Sirije jer su u potpunosti kompromitovani, smatra direktor ruskog Instituta za strateška planiranja Aleksandar Gusev. Ekspert je naveo da izraelska evakuacija „Belih šlemova“ govori da su oni „ispunili svoj zadatak“. „Zašto baš Izrael? To je država koju finansijski i politički podržava krupni kapital sa Zapada. Osim toga, tu je i teritorijalna blizina. Jasno je da izraelska obaveštajna služba kontroliše prostranu teritoriju Sirije i njoj je lakše da izvede evakuaciju članova te organizacije“, objasnio je Gusev. Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je saopštio da je naložio da se izvede evakuacija na zahtev lidera SAD i Kanade, Donalda Trampa i Džastina Trudoa. Ranije je saopšteno da je Izrael evakuisao skoro 800 pripadnika i članova porodice „Belih šlemova“ od jugozapada Sirije do Jordana. Volonterska grupa „Beli šlemovi“ smatra sebe nevladinom organizacijom koja ima za cilj zaštitu sirijskih civila. Međutim, predsednik Sirije Bašar el Asad smatra da je ova grupa povezana sa terorističkom organizacijom Al Kaida. Moskva i Damask optužili su „Bele šlemove“ da su pomagali u insceniranju hemijskog napada na Dumu u Istočnoj Guti 7. aprila, što je nedelju dana kasnije podstaklo Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Francusku da lansiraju više od sto raketa na više ciljeva u Siriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *