„R. Srpskoj spremaju kopiju plana obaranja Miloševića sa intervencijom stranih trupa!“

„R. Srpskoj spremaju kopiju plana obaranja Miloševića sa intervencijom stranih trupa!“

29 avgusta 2014

emil_vlajki4814895983Pošto brižljivo pripremljeni manipulativni napadi na glavne institucije sistema, a u cilju priprema za obaranje sadašnjih vlasti ne prestaju, ovaj će se dio Predsjedništva adekvatno tome oglašavati, kaže Emil Vlajki, potpredsednik Republike Srpske.

Na djelu je vjerna kopija onoga što se dešavalo prilikom obaranja Miloševića: naziv opozicije (‘Savez za promjene’), blaćenje policije i drugih institucija preko nevladinih organizacija, slogani kao ‘gotov je’, i slično, kaže Vlajki.

U ovoj ujudurmi dirigiranoj iz inozemstva, često preko diplomatskih tijela, učestvuju strani naredbodavci, dijelovi opozicije povezani sa pojedinim bošnjačkim udrugama, beneficirani studenti sa preciznim instrukcijama (za obaranje Miloševića, angažirane studente, ne računajući njihove lidere, su plaćali 5$ dnevno), nevladine organizacije a posebno one iz inozemstva i naivni pojedinci i grupe, objašnjava on.

Ono što veći dio angažiranih u ovoj ujudurmi ne zna, to je, da je konačan cilj stranih naredbodavaca stvaranje od BiH, centralizirane „umjerene“ muslimanske države.

Postoje ipak dvije razlike u odnosu na Miloševićevo vrijeme:

– U Srbiji nije bilo stranih trupa, a ovdje ih ima;

– U Srbiji je pokret protiv Miloševića bio masovan, što u RS nije slučaj.

Zbog ovog posljednjeg, postoji visok stupanj vjerojatnosti da će, ukoliko opozicija ocijeni da ne može dobiti parlamentarnu većinu, da će pribjeći stvaranju teških incidenata i pozvati strance da vojno interveniraju, navodi Emil Vlajki.

(NSPM)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *