Račun Demokratske stranke blokiran zbog duga

Račun Demokratske stranke blokiran zbog duga

2 aprila 2014

demokratska-stranka 332Još nisu stigli na naplatu novi računi za kampanju, a Demokratska stranke je opet u blokadi. Zbog ceha napravljenog tokom prethodne predizborne trke, demokrate su pod blokadom, i to za skoro 64 miliona dinara.

Da su dugovi pritisli Krunsku, ne krije ni lider DS Dragan Đilas, koji je na sednici GO stranačkim saborcima podneo finansijski raport: vraćena su 483 miliona dinara kredita sa kamatama, od tog kredita ostalo je da se vrati još 39 miliona. A stranka sada ukupno duguje 229 miliona.

Sekretar DS Ljiljana Kuzmanović Vujaković ne očekuje da se minus produbi. Ona otkriva da im je, kao i ostalim izbornim listama koje su prešle cenzus, u petak država uplatila oko 50 miliona dinara. Đilas je saopštio da je u kampanju uloženo milion evra, pa u stranci veruju da će sve pokriti zahvaljujući štednji, prilozima i iznosima od članarina.

Isti recept za „krpljenje rupa“ u partijskoj kasi primeniće i DSS. Direktor te stranke Dejan Mihajlov kaže, za „Novosti“, da ih je promocija koštala oko 80 miliona dinara, a da je polovina troškova već plaćena:

– Verujem da ćemo od priloga i članarina uspeti da otplatimo i preostalih 40 miliona.

Jednu od skupljih medijskih kampanja uoči republičkih i beogradskih izbora, prema procenama „Transparentnosti Srbija“, vodio je LDP. Kako je izračunala ta organizacija, liberali su samo za TV oglašavanje dali više od milion evra.

U ovoj stranci, zasad, ne iznose precizan podatak koliko su u minusu. Samo nam je rečeno da je 60 odsto troškova „pokriveno“ do 16. marta i da će preostali deo uspeti da otplate kako obaveze budu pristizale na naplatu.

Socijalisti tvrde da će izborni okršaj okončati bez posledica po partijsku kasu. Njihov direktor Dejan Backović iznosi nam grubu računicu:

– Procena je da nas je kampanja koštala oko tri miliona evra. To ćemo platiti od novca iz državnog budžeta i od donacija firmi i naših članova.

Problema s dugovima sugurno neće imati naprednjaci, jer im kao pobednicima na izborima pripada više od 430 miliona dinara. U SNS nam je rečeno da će u zakonskom roku podneti Agenciji za borbu protiv korupcije kompletan izveštaj o prihodima i troškovima u kampanji.

DINKIĆ NAPUŠTA TRG REPUBLIKE

Dugovi su pritisli Dinkićev URS, pa su bili primorani da, zaključno s utorkom, otkažu ugovor o zakupu prostorija na beogradskom Trgu republike, gde je bilo sedište stranke – saznaju „Novosti“.

Zakup 600 kvadrata na toj lokaciji mesečno ih je koštao oko 7.000 evra. Tokom narednih dana centrala URS biće preseljena na Topličin venac 11, gde je dosad bio Gradski odbor.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *