РАДАРСКИ СНИМАК КОЈИ СВЕ ОТКРИВА: Ево шта се догађало на небу препочетка НАТО агресије (ВИДЕО)

RADARSKI SNIMAK KOJI SVE OTKRIVA: Evo šta se događalo na nebu prepočetka NATO agresije (VIDEO)

24 marta 2020

Radarska slika šireg prostora Balkana veče pred početak zločinačke agresije NATO pakta na našu zemlju, objavljena je u knjizi „Pad noćnog sokola“, pukovnika Slaviše Golubovića.

Naši radaristi su pre 21 godinu imali ovakvu sliku pred očima.

NATO bombardovanje SRJ zvanično je počelo 24. marta 1999. godine u 19 časova i 55 minuta. Bombardovano je područje Kosova i Metohije. Tokom narednih dana bombardovani su i veći gradovi Srbije i Crne Gore: Beograd, Niš, Novi Sad, Leskovac, Podgorica, Sombor, Subotica, Herceg Novi, Luštica, Obosnik, predajnici sa TV i radio antenama i vojni objekti.

Prve rakete pale su na kasarnu u Prokuplju u 19.53 kada je stradao prvi vojnik VJ Boban Nedeljković. U 19.55 pogođeni su vojni ciljevi u Prištini. Zatim su u 20.05 tri krstareće rakete pogodile podzemni bunker u Kuršumliji kada je poginulo 11 vojnika VJ. Zatim su bombe oko 20.10 pale na kasarnu u Vrbici.

Vojni ciljevi u Batajnici pogođeni su u 20.38.

U ovom periodu bombardovan je i predajnik za emitovanje prvog, drugog, trećeg kanala radio-televizije Srbije, zatim prvog, drugog, 101, 202 kanala radio Beograda na Velikom Jastrebcu. Tu su pale dve bombe: jedna je pogodila zgradu u kojoj se nalaze razni uređaji i osoblje za održavanje veza prema Jastrepcu, dok je druga pogodila predajnik, visok 128 metara, koji se prelomio na nekoliko delova i pao preko zgrade. Zapaljen je i mali deo antene koja je prenosila signal za Mobtel mrežu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gardista says:

  Sta sad posle toliko godina. Srbija se oporavila nije, zaduzila se do guse, osiromaseni uranijum pruza blagodeti Srpskom narodu i dan danas. Plate ispod 300e, jos i ova zaraza vratila pecalbare kucama. Mislim da je vreme da se Srbija i Srbi bude vec jednom.

 2. Mikonos says:

  A vlast se slizala sa tim ološem od NATO vreme je za litije.

 3. Za Srbiju says:

  To im je bio početak kraja. Doživećemo mi njihov kraj.

 4. Ramonda Serbika says:

  Ubijali su nas - ali nas nisu ubili,rađamo se i danas.Rušili su nam kasarne,rafinerije,mostove,fabrike,trafostanice,i škole,i bolnice -nešto smo obnovili,nešto podigli novo - imamo vojsku,rade nam fabrike,deca idu u škole,imamo struju,vozila nam idu preko mostova.Trovali su nas a truju nas i danas - naša hrana,pšenica,meso,voće,povrće,mleko je i dalje,po kvalitetu bolje od njihovog.Nikada,ali NIKADA im ne smemo niti oprostiti niti zaboraviti - iz prostog razloga jer smo bili NEVINI.A još više ne smemo oprostiti i zaboraviti sledeću stvar - posle njihove zločinačke terorističke akcije država Srbija je organizovala i sprovela suđenje onima koji su osmislili i izveli,komandno zločinačku akciju.I osudila ih po MEĐUNARODNOM RATNOM PRAVU.A onda dolazi ono što možda više boli od samog bombardovanja - pojavili su se NAŠI koji su presudu poništili i ukinuli.I njima niti smemo oprostiti niti zaboraviti.Da ne pominjem Svetog kneza Lazara - znate već na šta mislim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *