Radikali blokirali dva novosadska mosta

Radikali blokirali dva novosadska mosta

24 oktobra 2014

seselj425354574Povodom pogoršanja zdravstvenog stanja dr Vojislava Šešelja, Gradski odbor SRS Novi Sad, organizovao je danas protestnu vožnju centralnim novosadskim ulicama u kojoj je učestvovalo više od stotinu automobila.

Na kraju protestne vožnje, koja je nazvana „Oslobodite Šešelja“, srpski radikali su svojim automobilima blokirali varadinsku Dugu i most Slobode u Novom Sadu.

„Blokadom dva novosadska mosta Srpska radikalna stranka izražava revolt i bunt zbog stradanja i ubijanja dr Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu. Ovo je početak masovnih protesta koje će Srpska radikalna stranka organizovati širom Srbije sa jednim ciljem -oslobađanje Vojislava Šešelja. Ova blokada je upozorenje, danas su blokirana dva mosta, sutra će biti blokirana cela Srbija. Srpska radikalna stranka se neće umiriti do ispunjenja naših zahteva, a to je ukidanje pritvora, momentalno i bezuslovno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu, čime bi se stvorila mogućnost za adekvatnu zdravstvenu negu i zaštitu i ozdravljenje predsednika Srpske radiklane stranke.

Pozivamo sve slobodoljubive građane Srbije da se pridruže borbi koju Srpska radikalna stranka vodi za oslobađanje dr Vojislava Šešelja.“- izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije ispred blokiranog mosta „varadinska Duga“, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić.

Blokada dva novosadska mosta kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina simpatizera i pristalica Srpske radikalne stranke trajala je 45 minuta.

Na konferenciji za medije Jakšić je najavio organizovanje protestnih večeri pod nazivom „Oslobodite Šešelja“ koje će se počev od ponedeljka 27. oktobra 2014. godine, održavati u prostorijama Srpske radikalne stranke u Novom Sadu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *