Radikali prelaze u naprednjake

Radikali prelaze u naprednjake

26 maja 2014

aleksandar-martinovic-L1Bivši poslanici Srpske radikalne stranke /SRS/ Aleksandar Martinović, Dragan Stevanović, Marina Raguš i Vladan Jeremić prelaze u Srpsku napredu stranku /SNS/ – javlja B92.Martinović je rekao za B92 da je sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem obavio nekoliko veoma prijateljskih razgovora i da između njih nema problema.

„Zaista nije bilo nikakvih teških reči. Činjenica je da je sukob koji je počeo između Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja 2008. bio, pre svega, lični rat. To nije bio politički sukob kao što je to bio politički sukob sa DS ili nekom drugim partijama, već lični rat“, rekao je Martinović.

Komentarišući sukob radikala i Nikolića, koji je pre četiri godine izašao iz SRS, Martinović je rekao da je politika stvar kompromisa koji su mogući, kako u politici, tako i u životu, tako da je i on napravio kompromis sa SNS i Vučićem.

„Odlučio sam da uđem u tu stranku i pomognem joj da ostvari još bolji rezultat na narednim zborima“, dodao je Martinović.

Na pitanje da li je o svojoj odluci obavestio lidera radikala Vojislava Šešelja, on kaže da nije, jer je „Šešelja nemoguće obavestiti, tehnički, jer on ne može da se pozove u Tribunal“.

„Ja se s njim nisam čuo već duže vreme. Čuo sam se s drugim ljudima iz SRS i njima sam saopštio svoju odluku“, dodao je Martinović.

Prema njegovim rečima, upravo taj lični rat sa Nikolićem, koštao je, između ostalog, radikale na opštim izborima u maju u Srbiji, kada je ta stranka pretrpela veliki poraz i nije uspela da uđe u srpski parlament.

On je naveo da je SRS imala priliku da se od izbora 6. maja zaista temeljno rekonstruiše, da se modernizuje, kadrovski podmladi, ali je predsednik stranke Šešelj odlučio drugačije i ukazao poverenje ljudima koji nisu u stanju da vode SRS na način da ona na narednim izborima ostvari dobar rezultat.

„Mi koji smo ostali uz Šešelja, na neki način nismo hteli da otežavamo njegovu političku poziciju, koja je ionako teška samom činjenicom da se nalazi u Haškom pritovoru, i učestvovali smo u tom ratu sa Nikolićem. Na kraju se to ispostavilo kao velika greška“, ističe je Martinović.

Za poslednje četiri godine SRS se pocepala, a predsednika te stranke Tomislav Nikolić je zbog sukoba sa Šešeljem izašao iz radikala i osnovao Srpsku naprednu stranku /SNS/ sa Aleksandrom Vučićem, te preuzeo veliki deo članstva.

KOMENTARI4 komentara

 1. cofi says:

  GNjIDA !

 2. Antipod says:

  Sve naše istorijske nesreće su uzrokovane konverzijom raznih vrsta, a iza svake od njih stoji materijalna korist (prodaja vjere za večeru). Ni ovoga puta ne treba očekivati ničega dobroga, slično kao i konverzijom Vučića i Nikolića.

 3. ZorkaM says:

  Marina Raguš u SNS????

 4. ZorkaM says:

  A to vi valjate bajate vest?E, gospodo može,al' vas ja neću više čitati,hvala lepo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *