РАДИКАЛНИ ИСЛАМИЗАМ БУЈА У БиХ: Дечак махао заставом Исламске државе

RADIKALNI ISLAMIZAM BUJA U BiH: Dečak mahao zastavom Islamske države

26 avgusta 2017

MUŠKARAC koji klanja nasred ulice u Travniku, dečak koji slobodno šeta ulicama Zenice sa „Isilovskom“ zastavom, pretpostavke austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da su žene u Sarajevu plaćene da zamotane hodaju centrom grada, blokirane glavne ulice Sarajeva zbog snimanja turske serije o bošnjačkom ratnom zločincu Aliji Izetbegoviću, događaji su koji su samo u proteklih sedam dana obeležili dešavanja u „dejtonskoj“ BiH. Zvaničnici iz Republike Srpske najstrože su osudili ove insinuacije za koje smatraju da su „faktori Bakirove islamske države u nastajanju“.

– Mislim da je ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc već rekao koji je glavni problem, a to je potpuna islamizacija društva, dakle, to je projekat Stranke demokratske akcije, kao i mnogih islamističkih krugova, to je projekat spolja – objašnjaava za „Novosti“ ekspert za bezbednost, islamski ektremizam i terorizam Dževad Galijašević.

On podseća na postojanje vanustavnih zatvorenih naselja u kojima se u BiH već poodavno propagira radikalni islam i na činjenicu da je to, bez svih drugih faktora, dovoljan pokazatelj u kojem smeru ide BiH.

– Favorizovanje poligamije, upražnjavanje islamske religije u 22 džemata mimo Islamske zajednice, postojanje radikalnih grupa, činjenica da je BiH dala najviše boraca za sirijsko ratište, dozvole za preko 40.000 mudžahedina da u okolini Sarajeva grade naselja, ukazuju samo na jedno, a to je širenje novoizgrađenog paralelnog društva koji se gradi i voljom unutrašnjih političkih faktora u Sarajevu, ali i voljom spoljašnjih, stvaranje islamske države i to više ne mogu promeniti saopštenja iz ministarstva bezbednosti ili bezbednosnih agencija iz Sarajeva – dodao je Galijašević.

Da je u toku beskompromisno stvaranje islamske države unutar BiH i besramno ignorisanje svih načela Dejtonskog sporazuma, za „Novosti“ je potvrdio i šef kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

– Određeni radikalni islamisti dolazili su u BiH u vreme Alije Izetbegovića, a u vreme njegovog sina Bakira dolazi do novog razvoja istih tendencija. Evidentno je, dakle, da je ovde najmanje reč o religiji. U svetu je BiH očigledno označena kao plodno tlo za razvoj takvih tendencija i takvih pokreta, tako da mislim da je potpuno jasno da se nakon toliko niza godina sarajevska bošnjačka politika nije promenila i da je zasnovana na temeljima koje je zacrtao još Alija Izetbegović – rekao je Košarac, dodajući da ga još više brine činjenica da niko iz SDS, koji je koalicioni partner Bakira Izetbegovića, nije reagovao kad je rečeno da će on nastaviti da se bavi politikom koju je započeo njegov otac i da će to naneti velike probleme građanima u BiH.

KAVKASKI EMIRATI

POSEBNU gorčinu kod građana BiH, pogotovo onih u RS, pobudila je fotografija dečaka sa zastavom „ID“ koja je objavljena na fejsbuk-stranici „Zenica lajf“. Simboli na zastavi predstavljaju obeležja terorističke organizacije Kavkaskih emirata, a znače: „Nema drugog Boga osim Alaha, a Muhamed je njegov poslanik“.

Inače, Stejt department je, Kavkaske emirate zvanično uvrstio na listu svetskih terorističkih grupa u maju 2016. godine. Delovanje Kavkaskih emirata najviše je usmereno na teritoriju Azije, a oni stoje iza brojnih krvavih napada u Rusiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Neka se na zavarava sprski narod, to je priprema za rat i pokusaj novog genocida nad srpskim narodom u RS! Pozivam sve odgovorne u RS da shvate ove procese kranje ozbiljno i izvuku odgovorajuce zalkjucke. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *