РАЂА СЕ НОВИ „АЛЕКСАНДРОВ“ – Након трагедије, пријава за славни руски хор садржи само једну реченицу која ће вас РАСТУЖИТИ

RAĐA SE NOVI „ALEKSANDROV“ – Nakon tragedije, prijava za slavni ruski hor sadrži samo jednu rečenicu koja će vas RASTUŽITI

18 januara 2017

456z56h5

Posle avionske nesreće u kojoj je 25. decembra 2016. među 92 poginule osobe bilo i 64 člana slavnog ansambla „Aleksandrov“, u četvrtak počinje konkurs za prijem novih članova umesto nastradalih pevača i igrača.

Na konkursu, koji će se odvijati od 19. do 25. januara, čuveni ansambl će popuniti upražnjena mesta posle tragedije koja je zadesila „Aleksandrov“ kada je pošao put Sirije, da tamošnjim ruskim snagama ulepša praznične dane. Avion Tu-154 Ministarstva odbrane je poleteo sa podmoskovskog aerodroma Čklakovski, imao sletanje u Sočiju, a onda se desila nesreća. Dva minuta posle nastavka puta ka Siriji letelica je pala i tom prilikom život su izgubila 64 člana ansmabla. Tragično je skončalo 30 članova igračkog dela „Aleksandrova“, a 34 poginule osobe bile su članovi hora.

Prijava za učešće na konkursu, međutim, nije obična. U njoj ne mora da se navede biografija kandidata. U njoj nema navođenja želja, ili ličnih kvaliteta, ili uslova pod kojima bi neko hteo da zasnuje radni odnos. U prijavi postoji samo jedna rečenica, već otkucana, ispod koje je potrebno staviti potpis.

A rečenica, naslovljena na načelnika Akademskog pevačkog i igračkog ansambla ruske armije „A. V. Aleksandrov“, glasi:

„Molim Vas, dozvolite mi da učestvujem u Konkursu za upražnjeno mesto pevača/igrača u horu.“

6u67ujz67

I, to je to. Svako ko smatra da ima kvalitet za pevanje u „Aleksandrovu“ može da se prijavi. Ne postoje nikakvi dodatni uslovi, dovoljna je samo želja da se nastavi tamo gde se stalo.

A nastavak sledi vrlo brzo. Čuveni hor, u novom sastavu, imaće prvi nastup već 23. februara 2017, i to u Kremlju, za ruski praznik Dan zaštitnika otadžbine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Paštrović says:

    Kad god ih se s tugom sjetim, čujem baš njihovu muzičku "boju". No... to nam je ovaj i ovakav život i smrt, i tu ništa ne možemo da uradimo da tragedije spriječimo! Ali, heh... tu smo majstori da tragedije "POGURAMO"! Zato oni neki iz nekih drugih dimenzija ne žele kontakt sa krvoločnom, pohotnom, surovom, beskrupuloznom i poprilično tupavom vrstom života zvanom i znanom kao - LJUDSKI ROD! A sve pobrojano sam i ja, lično, hehe... pravi primjerak!

  2. jastreb says:

    Tu-154 ruski ponos,zali boze ljudi sto izginuse

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *