РАДОИЧИЋ СВЕ ПРИЗНАО: Ја сам организовао отпор Срба у Бањској, нисам никог обавестио о томе

RADOIČIĆ SVE PRIZNAO: Ja sam organizovao otpor Srba u Banjskoj, nisam nikog obavestio o tome

30 septembra 2023

(Sputnjik – Lola Đorđević)

Zajedno sa mojim sunarodnicima sa KiM 24. septembra došao sam u Banjsku, razlog je bio da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora Kurtijevom teroru, izjavio je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, koji je potvrdio da je podneo ostavku na to mesto.

Radoičićevo saopštenje pročitao je njegov punomoćnik, advokat Goran Petronijević.U Radoičićevom saopštenju se dalje objašnjava njegova uloga u incidentu u Banjskoj na severu Kosova i Metohije.

„Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora i ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti veze sa mojim političkim angažmanom. O tome nisam obavestio nikoga, ni iz političkih struktura Beograda, niti Srba na severu KiM, niti sam imao podršku od njih, jer smo imali različite poglede na otpor Kurtijevom režimu“, stoji u Radoičićevom saopštenju koje je pročitao Petronijević.

Milan Radoičić kaže da je razlog dolaska u Banjsku bio da „ohrabrimo naš narod, i da stvorimo uslove za ostvarenje sna o slobodi na severu Kosova i Metohije“.

Radoičić je dodao da su se, pošto je narod u više navrata pružao otpor teroru Kurtijevog režima, „zbog povinovanja političkim razlozima smirivanja situacije u više navrata povlačili“.

„Bez ostvarenog vidljivog rezultata, jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprineti deeskalaciji, a da će KFOR i međunarodna zajednica preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda. Međutim, ovako naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju i stvaranja uslova za pregovore, već kao slabost. Kao rezultat toga, iz dana u dan su se pojačavale aktivnosti Kurtijevih snaga koje su nelegalno okupirale sever Kosova i Metohije, u vidu upucavanja, prebijanja civila, bezrazložnog hapšenja, demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda. Jednostavno, sve ove metode otpora koje su do sada primenjivane nisu dale nikakvo poboljšanje života srpskog naroda, već, naprotiv, povećanje brutalnosti Kurtijevog režima. U takvoj atmosferi sam se odlučio za ovaj čin jer su Kosovo i Metohija moja zemlja, moja kuća, sastavni su deo moje države – Republike Srbije i nasilno se od nas otimaju, a srpski narod se proganja sa konačnom namerom da se Kosovo i Metohija od Srba potpuno očisti“, saopštio je Radoičić.

Zato smo bili primorani da pokušamo da zaustavimo proganjanje srpskog naroda i da zaštitimo živote naših porodica i naših sugrađana, i istovremeno da skrenemo pažnju prištinskom režimu i međunarodnoj zajednici da ovakav Kurtijev teror srpski narod više neće trpeti, objasnio je Radoičić.

Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je usledio obračun sa obe strane, pri čemu su poginula trojica naših drugova, naveo je Radoičić.

Punomoćnik Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević izjavio je da nisu tačne informacije da je Radoičić ranjen i da se leči u Beogradu, te dodao da smatra da nema potrebe njegovom štićeniku da nadležni organi postavljaju pitanja, ali ako ga budu zvali odazvaće se pozivu.

„Na severu Kosova i Metohije borave specijalne jedinice tzv. kosovske policije koje nelegalno tamo borave. A ako je neko nelegalno tamo to su oni kao i neke paravojne formacije. Mislim da na strani Radoičića nema odgovornosti, da li će to smatrati organi Srbije ostaje da se vidi. Oni su došli u svoju zemlju i u svoju kuću“, rekao je Petronijević.

KOMENTARI41 komentara

 1. da da says:

  Šiptarski teroristi nastavljaju teror po severu KiM-a,a država Srbija ćuti,dokle ćutati šiptarskom teroru???!!! srpska deca plaču godinama,odrastaju u neshvatljivom strahu na KiM-u,a Srbija ćuti!!!

 2. VRSK says:

  Milan Radojičić je jedan kriminalac koji je ubio Olivera Ivanovića i jedan ološ koji od ‘99 godine kontroliše šverc svega na Kosovu i metohiji. On je svaku pomoć Srbima južno od Ibra uslovljavao i uzimao im procenat. Njegova priča o borbi za slobodu je izgovor za borbu za šverc. Do obračuna sa kosovskom policijom je i došlo zbog šverca i kriminalnih radnji njega i nekolicine njegovih pajtosa. Rezultat svi znamo! Otežana pozicija Srbiji u daljoj borbi za Kosovo i metohiju i otežano ukupno stanje Srbima na Kosovu. Jednom rečju zabio je nož u ledja svojoj državi i svom narodu. Ali njega za Kosovo i metohiju,Srbiju i srpski narod zabole baš! Njemu je lični interes iznad svega! Ovom glupošću doveo je u opasnost državu i treba ga proglasiti državnim neprijateljem i osuditi na doživotnu kaznu! O njemu bi Srbi južno od Ibra mogli da ispričaju još mnogo toga. Zamislite da je zbog ove gluposti došlo do eskalacije sukoba i da je vojiska Srbije morala u obračun sa KFOR-om i sa OVK i da je ponovo kao rezultat te iste gluposti došlo do bombardovanja Srbije i novih sankcija i da smo se vratili u ‘90-te. Sada kada ekonomski ojačavamo i kada sve ratove možemo da dobijemo inteligencijom umesto vojnom eskalacijom i desetinama hiljada poginulih. Sada kada je Kosovo daleko od one podrške koju je uživalo pre 20 godina i sada kada se spremaju nova otpriznavanja. Taj imbecil Radojičić je u smrt odveo trojicu svojih drugova i u zatvor poslao desetine njih. Zašto je pobegao i ostavio mrtve i ranjene? Zašto nije svoj život položio i time dao primer? Klošar jedan!

  • Cp6a says:

   Baš te je Kurti dobro nafilovao činjenicama.

   • VRSK says:

    Mene činjenicama a tebi kevu nafilovao pa si se ti rodio retardu!

    • Cp6a says:

     Mogu da razumem da se neko ne slaže sa tuđim mišljenjem, ali da ovako vređa svog sunarodnika i da se predstavlja kao Srbin, to ne mogu da razumem. Srećno ti bilo sa takvim ponašanjem Srbine.

  • Brane says:

   Hvala za ovakav komentar. Svaka čast.

  • Srb says:

   Nebitan je Radojcic. Srbi imaju pravo i treba da organizuju vojni otpor Shiptarskom teroriru, a ne da mirno gledaju kako Shiptari i NATO ubijaju i teroristu srpski narod permanentno. Da. Vojska Srbije ce morati kad tad da udje na Kosovo. Možda je sad trenutak, a mozda sačekati pravi trenutak, i se sprimiti kao sto uradio Azerbejdžan, vojno usao i ocistio teritoriju od Jermena. Meni je zao Jermena jer su stradalni narod od Zapada, koji je uvek bio na strani Turske; kao sto je bio i u Prvom Balkanskom. Na zalost. Tako ce morati i srpska vojska da protera Shiptare koji su koristeći Tursku , Austrijsku, Nemačku, i na koncu NATO okupaciju vrsili genocid i progon Srba sa svetog Kosova, ali i sa prostora danasnjeg Albanije. Azerbejdžan je primer kako treba vratiti suverenitet nad svojim okupiranim delom teritorije.

   • Zeka says:

    Za ulazak naše vojske na teritoriju okupirane nam južne pokrajine bilo bi potrebno nekoliko stvari, ako se želi bar pretpostavka nekog uspeha. Najpre, politička i propagandna priprema, a tu smo najslabiji. Podrazumevala bi proglas celom svetu da je deo teritorije Republike Srbije kao članice UN pod okupacijom strane vojske i terorista kao njihovih saradnika. Jedan sposoban pravnički tim u saradnji sa uglednim stranim pravnicima i medjunarodnim pravnim institucijama morao bi da izda proglas ili Rezoluciju koja bi se javno saopštila u UN, a koja bi stručno i neoborivo pokazala da su naše aktivnosti u skladu sa medjunarodnim pravom, evropskim konvencijama o neprikosnovenosti suvereniteta država, kao i u skladu sa Rezolucijom 1244 UN. Pravo na odbranu državnog suvereniteta je takodje neprikosnoveno pravo, ali i obaveza gradjana u odbrani svoje države i nacionalnih interesa. Ovde dolazimo do najosetljivijeg problema, a to je pitanje ljudskih resursa Srbije za ovako nešto. U ratu koji bi jedna država vodila na svojoj teritoriji nije dovoljna njena vojska u redovnom sastavu. Potrebni su i rezervisti, ali i dodatna mobilizacija koja bi morala da bude opšta. Proglašenje ratnog stanja se podrazumeva i to bi obavili ustavom odredjeni državni organi. Ovo proglašenje ratnog stanja hermetički zatvara granice, prekida sve tekuće političke i ekonomske poslove sa državama agresorima (državama NATO), vrši se mobilizacija svog sposobnog stanovništva za front (punoletni muškarci i rezerva) i za pozadinu (žene, medicinska logistika, nabavka hrane, materijala i obezbedjenje saobraćaja), prelazak mirnodopske u ratnu privredu (sistem redukcije svih roba široke potrošnje, obezbedjenje samo osnovnih namirnica i usmerenje svih resursa na rat i ratnu privredu). Jedno od najvažnijih preduslova za uspešnu intervenciju na Kosmetu za povratak našeg suvereniteta je obezbedjenje savezničke podrške prijateljskih država koje imaju političku volju i vojne resurse za ulaganje u našu akciju bez ostatka i uslovljavanja. Ovo je samo ukratko i ne sve nabrojano u vezi sa tim šta bi bila priprema. Tek pod takvim uslovima postojala bi mogućnost da naša Srbija vojnim putem rešava pitanje Kosmeta, a i da ga reši u svoju korist uz još jedan uslov - mnogo božije pomoći...

    • Srb says:

     Saglasan. Naveo sam primer, Azerbejdžan se pripremao 30godina. Na zalost, imamo i 500 godins cekanjw oslobađanje od Turaka. Naravno, Karadjordjevi ustanici su imali pomoc Rusije, ali kada je Napoleon usao u Moskvu propao i Prvi ustanak. To bi trebalo da znaci da jedinu pomoc medjunarodno mozemo ocekivati od Rusije i Kine. Od Zapada dobijamo samo bombe, i progon Srba sa vekovnih ognjista kao sto su to cinili sa prostora danasnje Albanije, Kosova, Makedonije, Hrvatske, Dalmacije, muslimanske Bosne,... Doduše od Zapada su stizali ropski zelenaski krediti, ali i milioni dolara za domaće kvislinge, autosoviniste, "intelektualce bez intelekta", placene papagaje NATO propagande i satanizaciji Srba lazima.

  • Zeka says:

   Odakle ti podatak da je dotični ubio Olivera Ivanovića? To pitanje zvanično još uvek ne mogu da razmrse ni sve službe sveta, a ti nešto tvrdiš. Ako si neposredni svedok, očevidac, trebalo bi da to što znaš prijaviš tamo gde treba. A ako si neposredni saučesnik, pa zato znaš i tvrdiš, ne bi trebalo da se ovde i ovako ofiraš, pronaći će te neko...

 3. eksilencija Hill of shit says:

  Svaka mu čast. To bi svaki Srbin uradio, ne govorim za gowna od srba kojih ima par pola,to su oni za EUrobiju, to su oni ko hrvacki klecavci.

  • VRSK says:

   Bolje da nisi komentarisao dobio bi više pluseva!

   • eksilencija Hill of shit says:

    Nemoj da se drogiras, pa nema ti ovde pluseva :-)))

 4. Paja says:

  Ajd opet, ali sada nema greške...

  • VRSK says:

   Nema popravnog za ovakvu glupost! Ili kreni sam pa te mi stižemo al dodji juče.

 5. Pingback: RADOIČIĆ SVE PRIZNAO: Ja sam organizovao otpor Srba u Banjskoj, nisam nikog obavestio o tome – Sedma Sila

 6. Darko says:

  Prvo, ko si ti da to radiš? Ti nisi poginuo! Nastavljamo komunističku tradiciju “napred drugovi”. Zašto se ne vratimo na staru SRPSKU “ZAMNOM BRAĆO”? Ne vraćamo se tamo žarko sto ovaj narod ne vode više heroji nego takvi kao ti. Takvi koji se kriju po misijom rupama. I da se zna, nema više heroja i patriota, zadnji su ili izginuli ili poslati u hag. Sve ove tzv. vodje, bilo pozicija ili opozicija su samo punjači za sopstvene džepove. Sto je rekao Bandovic “Kada bi se ovi od pre sto godina probudili, ne bi se mi glave nanosili. Mi postajemo bruka naših predaka, a trebali smo biti ponos.

  • VRSK says:

   To je klošar jedan o njemu bi ti Srbi sa Kosova sve rekli. Švercer, diler,zelenaš,podvodač,ubica i pre svega kukavica! Da je poginuo on ne bi mi ga bilo žao ali bi mu skinuo kapu. Ovako je ostavio mrtve i ranjene i pobegao.

  • Brane says:

   👏👏👏

 7. RASPUCHIN says:

  Kako je sva ova priča mutna i na štetu Srba. Kao da je u sve ovo pršte umješao Brozov "KOS"?

  • VRSK says:

   Ovo je kao da u šahu žrtvuješ kraljicu za piona koji ti ništa ne znači.

  • Brane says:

   Brozov KOS je bila ozbiljna institucija za ove gulanfere. Da li uopšte nešto znaš o Brozovom KOS-u.

   • Zeka says:

    Da, "Brozov KOS" bio je ozbiljna institucija kontraobaveštajne službe SFRJ. Efikasno i diskretno čuvao je državu od neprijatelja i terorizma. Kada Broza više nije bilo, KOS više nije bio Brozov. Postao je nečiji, nisam siguran čiji. Na kraju, takav KOS imao je samo jedan propust - izgubio je državu.

   • RASPUCHIN says:

    Naravno da znam dovoljno o Brozovom "KOS"-"U" i kako je radio na štetu Srba. Naravno da su ovi gulanferi ali je činjenica da su i nasljednici te Brozove ekipe. I ovaj advokat je bio vojni advokat i dio te ekipe. I ovaj Zajec ne želi da shvati da su "KOS" uvjek kontrolisale ustaše. I naravno , imam dovoljno godina i iskustva (predratnog i ratnog) da znam šta je ta ekipa radila i kakva im je bila kadrovska politika kada su Srbe primali u tu ekipu. Ta kadrovska politika se nastavila do danas i zbog toga toliki poltroni i gulanferi. Mogao bih i o tome kako su sabotirali RSK i pomagali Tuđmanu da stvori najnoviju NDH ali to prepuštam njima i Vama da objasnite narodu. Već sam pisao o svojim razgovorima sa jednim srPinom pripadnikom KOS-a koji i danas balavi za j"U"gom i stekao sam osjećaj da bi ustašama ponudio još Srba za klanje samo da se vrati Brozova j"U"ga. Da , bili su ozbiljna ustaška institucija a rezultati se vide.

    • Zeka says:

     Brozov KOS je taman toliko bio ustaški koliko i činjenice o njegovom upornom i efikasnom delovanju protiv ustaša tokom Brozove vladavine i života. I ne samo KOS, nego i OZNA, UDBA i druge Brozove službe koje su nastale od one vojske koja je najpre napravila kasapnicu ustaša na kraju 2.sv.rata (Blajburg - grobnica ustaša). Zatim su hvatali, hapsili, na sud izvodili i smrtnom kaznom presudjivali ustaške terorističke bande ubačene u Jugoslaviju (Kavranova grupa, Ljubo Miloš i dr.). Šezdesetih su organizovali i realizovali likvidaciju Maksa Luburića, prethodno razbijajući jedinstvo ustaške emigracije na Zapadu. Ustaša Miljenko Hrkač je 1968.g, posle bombaške diverzije u beogradskom bioskopu, pronadjen, sudjen i osudjen na smrt. Pripadnici tzv. Hrvatskog oslobodilačkog otpora upali su 7. aprila 1971. u ambasadu SFRJ u Stokholmu i usmrtili ambasadora. Razlog tome bilo je izdržavanje zatvorske kazne devetoro Hrvata ustaša koji su bili uhapšeni i pod Brozom robijali zbog neprijateljskog delovanja. Grupa od 19 članova tzv. Hrvatskog revolucionarnog bratstva u leto 1972. pokušala je da podigne ustanak u SFRJ. HRB su osnovale ustaše koje su posle Drugog svetskog rata uspele da prebegnu u Austriju i Italiju, i ova je organizacija bila odgovorna za pedeset odsto svih terorističkih i diverzantskih napada na Jugoslaviju. Svi članovi te pobunjeničke grupe, njih 19 je - ubijeno!! Franjo Tudjman je za Brozovog režima smenjen sa svih funkcija, oduzet mu je čin i osudjen na zatvorsku kaznu (uzgred, Brozov robijaš bio je i Alija Izetbegović). U današnjoj Hrvatskoj su obimni procesi protiv nekadašnjih agenata Brozovih službi, jer su decenijama vršili lociranje i likvidaciju glavešina ustaške emigracije. Ima još dosta toga, ali i navedeno razumnim ljudima pokazuje koliko su Brozove službe bile ustaške. To što se tu i tamo pojavljuju nerazumni ljudi koji će bandoglavo uvek ići kontra činjenica, samo je dokaz da uvek ima onih koji će negirati istorijsku istinu i trovati javni prostor svojim teškim lažima i podmetačinama.

     • RASPUCHIN says:

      Zeko , odskakutaj. Ma koliko u ovim navodima ima istine u toliko ima i nebuloza koje su prodate narodu kao nebuloza da je Tuđman iz Zagorja a on je , u stvari , iz Prigorja i tamošnji narod pravi veliku razliku između ta dva geografska pojma. Kako ovo znam? Pa bio sam mu pored kućne ograde. Tako je i sa kažnjavanjem ovih sitnih izvođača a naredbodavci , povezani sa 'rvaCkim komunistima i Brozovim "U"dbašima , su se uvjek izvlačili. Mika Tripalo i Savka Dapčević su uredno radili na fakultetu a i Tuđman nije oskudjevao u životu a aktivnu vojnu službu u JNA je napustio 1961.g. po vlastitom zahtejvu. Uzgred , najmanje do 1942.g. je bio u ustašama što je Broz znao a svejedno mu je dao čin generala. Toliko o tome ko laže i podmeće. I da ponovim , odskakutaj.

      • Zeka says:

       Ma, odskakutaću ja, pa se vidimo kod druge teme. Nevolja je tvoja što činjenice neće odskakutati, nego ostaju neporecive činjenice. Nego, tebi je pamet odskakutala, a to je trajna pojava. Uporno pišeš neistine, uz veliku dozu neznanja i potpunog nerazumevanja čak i onoga što sam odabereš kao temu. Nema druge nego privesti te istini isključivo pomoću činjenica. Zbog drugih koji ovo čitaju, ne zbog tebe. Ti si nepopravljiv slučaj. Franjo Tudjman, hrvatski nacionalista-šovinista, istoričar revizionista, antijugoslovenski i antisrpski ideolog, diktator na vlasti u Hrvatskoj, rodjen je u Velikom Trgovišću, opštinskom mestu u Hrvatskom zagorju. Veliko Trgovišće je naseljeno mesto i sedište opštine u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prostor županije podudara se sa prirodnom regijom Donje Zagorje. Hrvatsko Zagorje, ili samo Zagorje, je istorijska regija severno od glavnog grada Hrvatske Zagreba. Hrvati ovaj region obično nazivaju samo Zagorje, ali kako postoji istoimena oblastu u Sloveniji, hrvatski deo se naziva Hrvatsko Zagorje. Centar Zagorja je gradić Krapina. Prema tome, nekakvo Prigorje može biti samo uži pojam Zagorja kao šireg geografskog odredjenja. Ali, to su osnovi logike s kojom nemaš dodirne tačke. Nebuloze su samo tvoje i ničije više. Slabo tu pomaže boravak pored Tudjmanove kućne ograde (posle takvog tvog argumenta čovek može samo da prsne u smeh). Što se "sitnih izvodjača" tiče, ne bi ih tako nazivao da su tebi naneli zlo kao što su drugima u to vreme. Uostalom, sitni su samo i mogli da se provuku kroz zaštitni filter Brozovih službi, ali su i oni uništeni. Krupni izvodjači su, kao što sam naveo, likvidirani na kraju 2.sv.rata ili proterani iz države da se vucaraju po inostranstvu i emigraciji. Broz nije u zatvor poslao Hrvate Tripala i Savku, ali nije ni Srbe Marka Nikezića, Latinku Perović, Boru Pavlovića, Mirka Tepavca... smatralo se da će njihova smena sa položaja gde se odlučuje biti dovoljna. A to da li je Tudjman oskudevao ili nije u životu, ja zaista ne znam, nisam ga poznavao. Nešto drugo, mnogo važnije, znam. Zbog svog istoričarskog revizionizma i umanjivanja broja žrtava ustaških zločina Franjo Tudjman je bio izložen političkim, a zatim i sudskim progonima. Godine 1967. bio je izbačen iz Saveza komunista. Morao je da napusti Institut, uklonjen je sa Univerziteta i penzionisan radi sprečavanja javne delatnosti kad mu je bilo 45 godina. Kad je 1972. započeo progon hrvatskih disidenata bio je zatvoren. Tokom 2.sv.rata je do maja 1942. radio u Hrvatskom domobranstvu NDH. Dakle, nije bio u ustašama. Naučna istoriografija (i u Srbiji takodje) pravi razliku izmedju domobranstva i ustaša i ustaške vojnice. U posleratnoj amnestiji, što se sprovodilo širom Evrope, domobrani su potpali pod taj "oproštaj". Pripadnici ustaške vojnice i ustaša nikada nisu, bili su izuzeti iz amnestije. I pripadnici JVuO, četnici, amnestirani su. Ustaše u Brozovoj državi nikada nisu amnestirani. Ali, to su za tebe već španska sela. Od 1941. Tudjman učestvuje u antifašističkom partizanskom pokretu i socijalnoj revoluciji u severozapadnoj Hrvatskoj. Dakle, saradjivao je sa partizanima i iz redova domobranstva u koje je mobilisan. Takve pojave u ratu postoje, ako do sada nisi znao. Kasnije je izneverio. I pokret, i revoluciju, i državu. Tada je i prestao da bude general, pa je postao robijaš. To je hronologija, a ti ni o njoj pojma nemaš, niti shvataš značenje redosleda dogadjaja. Kao i svi politički i istorijski nepismeni ljudi, gaziš po pojmovima i lomiš činjenice kao slon u staklenoj radnji. Idem sada nogama laganim da odskakućem, a ti se češaj po glavi (ako u njoj imaš nešto). Imam preča posla od edukovanja diletanata.

 8. Banjaluka says:

  Vučku su Ameri obecali da nece intervenisati ako posalje ekipu da “disciplinuje” Kurtija, a onda su to dojavili Kurtiju. Aca Parizer je iz tog mislio izvuci politicke poene, Kurti da se malo smiri i svima dobro… ali prc! Eto, to vam je istina iza ovoga

 9. Petrovgrad says:

  Srbi iz Banjske su se boriuli sat ipo sa Šiptarima. Našoj vojsci je bolo potrebno da od graničnog prelaza do Banjske stigne za 15-20 minuta. Ko je sprečio. Vučić nije bio na lice mesta, ko si bili komandanti, Generali. Specijalci, žandamerija. SAJ, kobre, ... Možda su igrali kozaračko kolo, ili pevali Bosno moja. Ne verujem u takve kadrove.Ako ih je Vučić sprečio, zašto su ga poslušali. Ja mislim da je Hil sve to zaustavio, jer ne zaboravimo da medju našim oficirima možda ima neki NATO lkubitelj ili akademac.

 10. Vitez Rainer says:

  Morao jadnik da prizna u protivnom bi usledile sankcije da je rekao istinu.

 11. Gagi says:

  Jadan je nas brat koji je sluzio zapadnim interesima. Nikada nije cuo da svi tako prolaze i zavrse kada obave posao za okupatora. Jasno je da su potrebni ovakvi ekscesi da bi se Srbi trajno marginalizovali. Do te mere, da nemaju nikakvu remetilacku ulogu na istocnom boku i Rimsku legiju kada uskoro krene na Rusiju. Naravno, bezbednost njihove baze je takodje prioritet, u siptarima imaju dobre saveznike. Svaki odlazak i izlet na KiM bez tenkova je neslana sala i manipulacija, da se Srbi jos vise unize i oslabe. Jesu li danas zatvoreni Srbi po svojim kucama neka sila na KiM, da li je TO rezultat ovakvih manipulacija. Cija je to bila nekadasnja manipulacija da danas prakticno nema Srba na KiM. Znam da su za sve krivi drugi i da nase odgovornosti tu uopste nema.

 12. Brane says:

  Radoicic...preuzeo svo sr...e na sebe. Smesno. Da se opravda za sva svoja sr...a.Misleci da smo sisali vesla pa će'progutamo tu udicu. Našao neke nesretnike da pogube glave, a on da pliva. Ma nemoj. Ne treba da mu sude ovi...nego mi. Nije on nikakav heroj, nego obična budala. Samo nisam siguran u njegov komentar samo glupi mogu tako nešto da urade. Da mute vodu...Ima bre kucu ko Alamo, što da nije stekao od poštenja. Ma nemoj. Toliko.Jadna je ova Srbija dok se s takvima dici.

 13. milorad5 says:

  kažem ja švercerski nesporazum...neverujem da je ovaj pokupšavao da digne neki ustanak ili zaplaši UČK...nije on glup očigledno...svakako mu je jasno da nikako to ispod radara ne bi moglo da prodje...pošto amerika UVEK saradjuej sa lokalnim krimonalcima jer su najjeftiniji i najlakši potrošni materjal ovo je sve jako sumnjivo....ili ga je konkurencija namestila ili radi za amerikance...pre će biti ovo drugo...jer je jasno da samo duboko tajna i vrlo malobrojna organizacija može tamo da im priredi iznenadjenje i to uglavnom kao sabotaže...kosovo je premalena teritorija gusto napakovana šiptarskim selima da bi se neko borio gerilom po dvorištima efikasno...samo diverzije ili pravi vojni udar sa brzim prodorom beskompromisno i žestoko,tamo rade posao...s obzirom na metod ove ujdurme koji opasno liči na "paljenje američke ambasade" u precizno tempiranom momentu ovo je verovatno američka false flag operacija..šteta ovih naivnih koji su izginuli isto kao i onaj momak što su ga amerikanci živog spalili usred beograda...ali ničja ovde do zore nije sveća gorela pa neće ni njihova evo sad će jubilarnih 50 god.kako smo u ratu sa njima i mislim da je i za njih to mnogo:)...mračni se oblaci nad njima nadvijaju uskoro će da im vidimo ledja....a onda samo mi i šiptari za jedan žestok tango u dvoje...ja već spremio ružu da je stavim u zube kad prošetam oklop nadole...amerikanci uskoro idu sa kosova i sa balkana permanentno....

  • Cp6a says:

   Milorade, zaboravljaš da smo imali sankcije 90-tih i da smo koliko-toliko funkcionisali. Nismo sve zaustavili. Regularno ništa nije moglo da se uvozi i izvozi. Jedino je moglo neregularno, tj. švercom. Ne razumem zašto ti i mnogi drugi ovde očekujete da se švercom bave profesori fakulteta. Time se bave ljudi drugačijeg kova, aj' da ih nazovemo kontroverzni biznismeni. Oni za svoje riskantne usluge dobijaju odgovarajuću nagradu, ali je važno da i narod ima koristi od toga. Sve specijalne usluge preko tzv. granične linije, na okupiranoj i nadgledanoj teritoriji mogu jedino da pružaju ljudi takvog kova. Koji nam je interes da takve ljude, po Kurtijevom šablonu, blatimo i nazivamo kriminalcima? Zar ta mržnja Kurtija i NATO šljama u Srbiji prema njima nam ništa ne kazuje? Drugo, da je ovo bila podmetačina, ne bi u Srbiji bio dan žalosti. Prosto, zar ne? Vidim nastalu situaciju kao provaljeni pokušaj da se ne sedi i čeka skrštenih ruku povodom divljanja šiptarije na Kosmetu. Možda se radilo o nekom mostobranu za prve momente ulaska naše vojske, možda o švercu oružja za naoružavanje Srba, ne možemo i ne treba da znamo. Po divljanju šiptarije vidimo gde to vodi. Trenutak još nije povoljan, ali neprijatelj uvek bira takav, a na nama je da se pripremamo, jer nemamo drugi izbor.

   • Zeka says:

    Srbo, apsolutno sam saglasan sa ovim tvojim komentarom. I ja sam više puta pisao da naoružani borci, koji i svoju glavu rizikuju, ne mogu biti baletani, filozofi, fini intelektualci (mada ponekad, sasvim retko, i njih ima), nego ljudi čiju prošlost svako prema svom nahodjenju naziva "kontraverznom". A naše ljude koji dejstvuju protiv nelegalnih šiptarskih siledžija, terminom "kriminalci" mogu blatiti samo srpski neprijatelji. Ali i korisni idioti koji nisu svesni koliko se njihova retorika uklapa sa retorikom drugosrbijanaca, šiptara, Amerikanaca, svih naših dušmana.

 14. Panter says:

  Sjetih se da su ti kosovski nesretnici trazili jednom od Putina da se presele u Rusiju. Izgleda da im druge opcije nema.

 15. Petrovgrad says:

  Vučić je pokazao odlučnost i poslao vojsku na Jarinje, to je par 20 kilometara od Banjske. Onda je po mome nastupila izdaja. Naši oficiri ili komanda je izdala Srbe na KiM. Da vidimo, ko je bio na administrativnoj granici, koji oficiri, komandanti svih rodova policije, specijalci, SAJ, kobre. Potvrdilo se da svi skupa ne vrede koliko 400-500 Kurtijevih šabana. Nisu smeli da im pridju, nisu smeli rampu da podignu na jarinju. Da je bio Vulin na lice mesta nebi tako bilo. Izdaja je u našim redovima.Gde su generali da se oglase. Neka kažu kako je bilo. Neka iznesu istinu. Naša vojska i policija je jaka samo da lovi dnevnice i velike plate. Nažalost, naši su ali takvi.

  • Cp6a says:

   'Ajde ljudi da budemo malo ozbiljniji. Stvarno nema smisla da se previđa najvažnija stvar da ulaskom naše vojske na KiM počinje rat sa NATO na čitavoj teritoriji Srbije, a ne sa Kurtijevim šaban-manekenima. Nadmoćna, dobro opremljena, utrenirana i motivisana azerbejdžanska vojska izgubila je za par dana, koliko je operacija trajala, 120 vojnika, a 500 njih je ranjeno. Nisu se borili protiv sile poput NATO, nego protiv, od svih ostavljenih, slabo naoružanih, izolovanih, malobrojnih Jermena. Koliko dnevno gube Ukri, ratujući protiv prave sile, znamo svi. Rane naše bole, ali ako hoćemo da pobedimo, moramo da stisnemo zube i suzdržimo se još malo. Moramo da verujemo da ima stručnih, odgovornih i rodoljubivih ljudi u državnim službama, koji mnogo bolje od nas procenjuju kad je pravi trenutak. Neke sam video i čuo na televiziji, ni jedan atom ne sumnjam u njih. Kad pozovu i ako me prime, sa njima idem sigurno.

   • Zeka says:

    Ma, Srbo, meni se čini da većina tih internet-boraca ne bi krenula ni onda kada bi bili pozvani. Lasno je pratiti "najnovije vesti" sa ekrana i aplaudirati našoj vojsci sa kokicama uz pivo. Kao što sam iznad već pisao - u ratu koji bi jedna država vodila na svojoj teritoriji nije dovoljna njena vojska u redovnom sastavu. Potrebni su i rezervisti, ali i dodatna mobilizacija koja bi morala da bude opšta. Opšta mobilizacija podrazumeva zakonsku obavezu svih punoletnih zdravstveno sposobnih da se jave radi ispunjenja svoje ustavne i gradjanske dužnosti - odbrane zemlje i naroda. Svako ko se, pod ovim ili onim izgovorom, ne odazove tom pozivu, pravno podleže odredbama krivičnog zakona, a moralno se žigoše kao izdajica svog naroda i zemlje. Mnogi od njih o ovim činjenicama realnog sveta uopšte ne razmišljaju. A činjenicu o sukobu sa NATO potpuno ignorišu, kao da na Marsu žive, a ne u Srbiji. Ali, kao i uvek, najlakše je biti strateg bez odgovornosti i general bez vojske. Bedno.

  • RASPUCHIN says:

   Pa to je tako decenijama , još u Brozovoj JNA su tako radili a tradicija se ne prekida.

   • Zeka says:

    Kakve veze ima Brozova JNA sa ovim dogadjajima? Što se JNA tiče, raspala se po nacionalnim šavovima, jer je tako bila i napravljena. Zbog toga nije ispunila svoj ustavni zadatak. Ali, tada JNA odavno više nije bila Brozova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *