RADOŠ BAJIĆ: Trebalo je imati *uda i snimiti „Ravnu Goru“

RADOŠ BAJIĆ: Trebalo je imati *uda i snimiti „Ravnu Goru“

22 децембра 2013

Rados BajicReditelj serije „Ravna gora“ Radoš Bajić predstavio je istoimenu knjigu za koju kaže da će obeležiti jedno vreme. Knjiga je zasnovana na scenariju serije, o kojoj se polemisalo i pre nego što je počelo emitovanje.

Radoš Bajić je napisao roman, koji se bavi događajima koji su se odvijali na prostoru Srbije s početka Drugog svetskog rata. Iako je imao veliku podršku svoje porodice, prijatelja i saradnika, Radoša su mnogu kritikovali na koji način je predstavio određene događaje u tadašnjoj Srbiji.

„Retko ko bi imao hrabrosti da se upusti u ovako nešto. Da ne kažem sada nešto što ne smem reći za medije, treba imati… (pokazao na međunožje) da uđeš u ovakav projekat. Znao sam da je ova priča društveno osetljiva i najteže mi je palo kada sam shvatio da i dalje ima toliko te zle krvi među nama“, rekao je Bajić.

kaže da samo neko sa čistim srcem i dušom može da položi tako veliku žrtvu i uradi ovakav projekat.

„Ne želim da zvučim pretenciozno, ali osobina jednog umetnika i jeste da njegovo delo bude izloženo sudu i kritici. Veliki Čaplin je govorio ‘da se svi razumeju u film i sport’. Mi smo i očekivali da će doći do mnogo žešćih polemičkih sučeljavanja“, odgovara na kritike Bajić.

Kako kaže, skoro dva meseca se nije oglašavao, iako su mediji uredno pisali o tome kako se serija plasira kod publike.

„Postoji jedna stvar koju ja želim vama da kažem. Jedna činjenica me je iznenadila! Nisam mogao ni da pretpostavim da je podela srpskog naroda tako duboka i jaka. Morate biti svesni da je jako opasna mržnja između nas. To je alarmantno i upozoravajuće i protiv toga moramo da se jako i dugo borimo“, napominje reditelj i dodaje da „živi u satisfakciji, jer je baš on pokrenuo priču o svemu ovome“.

Bajić kaže da će sada napraviti pauzu i uživati u praznicima sa porodicom, a da će na proleće početi snimanje drugog ciklusa serije.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u