Радован поново међу Србима

Radovan ponovo među Srbima

11 aprila 2017

14 kzs-mecavnik-(2)_620x0

FILM Dragana Elčića, „Radovan, povik iza zidova tamnice“ u nedelju je imao svoju projekciju za novinare. Utisak privilegovanih koji su prvi gledali film ukratko glasi: ovo dokumentarno-igrano ostvarenje preći će granice Drine i gledaće se u svetu.

Kako reče autor Dragan Elčić, i namera mu je bila da gledalac posle projekcije ima utisak da mu je u cipeli, negde, ostao kamen koji žulja.

Na Mećavniku i u Višegradu film su u nedelju gledali i Nikolaj Burljajev, legendarni ruski glumac i režiser i selektor filmskog festivala „Zlatni vitez“. Usred konferencije za štampu javio se iz Haga i bivši predsednik RS Radovan Karadžić.

Na njegovo pitanje Burljajevu kako mu se dopao film, ovaj mu je odgovorio: „Uvaženi prijatelju, na skali ocena od 1 do 10, ovaj film zaslužuje ocenu više“. Premijera filma „Radovan, povik iza zidova tamnice“ zakazana je za utorak, 11. april, u 20.30 u Sava centru.

LJUBIVOJE TADIĆ

Prvak Narodnog pozorišta Ljubivoje Tadić, koji tumači Radovana, otkrio je i kako je uspeo da postigne gotovo potpunu identičnost sa likom nekadašnjeg predsednika RS.

– Spremao sam ulogu gledajući sate i sate snimaka Radovana Karadžića iz Haškog suda. Da bih dobio autentičnost u pokretu i gestu, sedam dana uoči snimanja nisam spavao. Radujem se ovoj ulozi. Profesore Elčiću, svaka čast. i drago mi je da se Karadžić oduševio kako ga tumačim.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *