РАКЕТЕ „ЗАПАРАЛЕ“ НЕБО: Руска Балтичка флота напала непријатеља… (ВИДЕО)

RAKETE „ZAPARALE“ NEBO: Ruska Baltička flota napala neprijatelja… (VIDEO)

21 aprila 2017

Brodovi ratne mornarice RF izveli su vojnu vežbu na otvorenom moru u kojoj su primenili krstareće rakete.

Baltička flota je izvršila napad na uslovnog neprijatelja pod budnim okom ratne mornarice snaga NATO-a iz Poljske, Švajcarske i Nemačke.

Mali raketni brod „Kuznjeck“ je krstarećim raketama „Termit“ izvršio napad na novu fregatu „Admiral Makarov“. Posada fregate je uspešno odbila napad, a usput je pretrpela i mali strah, što se može čuti i na video-snimku.

Po rečima vojnog analitičara lista „Izvestiя“ Alekseja Rama, posadi nije pretila nikakva opasnost. „To su bili manevri u kojima se dete suprotstavilo Golijatu, tj. raketni brodić je napao novu fregatu koja je nekoliko puta veća od njega i spada među najmodernije brodove Baltičke flote“, rekao je ekspert.

Mornari su u vojnoj vežbi primenili protivbrodske krstareće rakete čiji je domet 100 kilometara i sisteme brodske protivraketne odbrane, kao i brzometna artiljerijska oruđa kalibra 30 i 60 milimetara.

Mali raketni brod „Kuznjeck“ projekta 12411T naoružan je artiljerijskim oruđem AK-176 kalibra 76 milimetara, a ima i četiri lansera za protivbrodske rakete „Termit“ i četiri prenosna raketna sistema „Strela-3“.

Fregata „Admiral Makarov“ projekta 11356 ima osam lansera za krstareće rakete „Kalibar-NK“, kao i protivvazdušni raketni sistem „Štilj“, koji je uspešno presreo raketu upućenu prema brodu.

Pored toga, brod poseduje i artiljerijsko oruđe A-190 kalibra 100 mm čiji je domet 20 kilometara.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Pozoriste za budale i naivne. Jedno je vezbati, a drugo stvarno gadjati. Rusi ne smeju da gadjaju Velikoga Brata. Sve je samo sou.

  • Lajla says:

   Jelda? Da je izz Holivuda tapsao bi.

 2. goran says:

  Otkuda vam ideja da bih tapsao bilo kakvom ratu. Vise puta sam rekao da prezirem kolonijalne sile koje se tuku preko ledja malih naroda i drzava. Za mene su tu svi isti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *