РАКЕТНА АПОКАЛИПСА ПОЧИЊЕ – НАТО БРУТАЛНО ОПТУЖИО РУСИЈУ након америчког изласка из споразума; МОСKВА ЕKСПРЕСНО ОДГОВОРИЛА

RAKETNA APOKALIPSA POČINJE – NATO BRUTALNO OPTUŽIO RUSIJU nakon američkog izlaska iz sporazuma; MOSKVA EKSPRESNO ODGOVORILA

1 februara 2019

Sjedinjene Američke Države od 2, februara obustavljaju ispunjavanje svojih obaveza iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF).

Američki predsednik Donald Tramp je objavio da se njegova zemlja povlači iz INF sporazuma, i da za to ima podršku svojih NATO saveznika.„Sutra će Sjedinjene Države obustaviti svoje obaveze prema INF sporazumu i započeće proceduru za njegovo napuštanje“, navodi se u izjavi američkog lidera.

„SAD će razviti vlastiti odgovor na rusko kršenje Sporazuma, kako ne bi Moskvi dali vojnu prednost“, rekao je Tramp.

Stručnjaci su ranije govorili da ovakav korak SAD može dovesti do nekontrolisane proizvodnje raketa srednjeg i kratkog dometa na obe strane i nove trke u naoružanju.

Ruska strana je u više naveata pružala dokaze Americi i njenim saveznicima o tome kako kršenja Sporazuma ne postoje, ali ti dokazi nisu primljeni kao relevantni za američku stranu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vojna i ojdesve says:

    Amin

  2. padre says:

    Dakle Rusija mora da jim tako ekspresno odgovorila, da je meni promaklo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *