РАКЕТНИ НАПАД НА РУСКУ ВОЈСКУ У СИРИЈИ: Има рањених

RAKETNI NAPAD NA RUSKU VOJSKU U SIRIJI: Ima ranjenih

29 decembra 2020

U sirijskom Idlibu pucano je na oklopni transporter ruske vojne policije, troje ruskih vojnih lica hospitalizovano je sa lakšim povredama, objavljeno je u Centru za primirije zaraćenih strana.

„Dana 29. decembra u 15:45, tokom obezbeđenja povlačenja turske osmatračnice na području naselja Trumba u jugoistočnom delu zone deeskalacije u Idlibu, iz protivtenkovskog bacača raketa je pucano na oklopni transporter ruske vojne policije BTR-82A sa teritorije pod kontrolom proturskih militanata,“ stoji u saopštenju.Kao rezultat udara projektila u oklopni transporter, tri ruska vojnika su lakše povređena. Ranjenici su hitno evakuisani u vojnu bolnicu, gde su im pružili neophodnu medicinsku pomoć. Ništa ne ugrožava zdravlje vojnika.

„Komanda ruske grupe snaga u Sirijskoj Arapskoj Republici, u saradnji sa turskom vojskom i sirijskim bezbednosnim agencijama, utvrđuje umešanost militanata koji deluju u zoni deeskalacije u Idlibu u napadu na ruske vojnike“, dodaje se u izjavi Centra.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    Protiv Rusa i Turaka?Koja glupost.Tek sada ce da mole koju ce smrt izabrati jer nisu to Ameri pa da trguju za ovo-za ono i na kraju,nesvesno da ginu za njihove interese.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *