РАМА И ТАЧИ о уједињењу Албаније и Косова

RAMA I TAČI o ujedinjenju Albanije i Kosova

9 maja 2019

PREDSEDNIK „Kosova“ Hašim Tači, razgovarao je danas uoči samita Brdo-Brioni u Tirani sa albanskim premijerom Edi Ramom o, kako je naveo, nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između Albanije i Kosova, te pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.Tači je na svom Facebook profilu napisao da je sa Ramom razgovarao o potrebi potpunog otvaranja granice između Albanije i Kosova, dve, kako je naveo, države koje bi bile ujedinjene pod „evropskim kišobranom“.

Razgovarali su, kaže i o „potrebi ispravljanja istorijske nepravde prema Albancima“.

„Na ovom sastanku smo ukazali na potrebu da se isprave istorijske nepravde prema Albancima ujedinjenjem albanskog faktora i pravu na priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo“, napisao je Tači.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Možeš ti šiptarska budaletino nama Srbima staviti soli na rep.

  2. milorad2 says:

    Ramu žele da svrgnu u tirani i boli ih D. za kosovo i neka ujedinjenja, mafijaški klanovi se plaše pobune i rade sve što je u njihovoj moći da skrenu opravdani bes prosečnih albanaca na drugu stranu.Imaju pomoć amerike koja nije baš srećna da gradi baze u državi koja je na ivici pobune i zato su im i dali ona dva helikoptera za unutrašnju upotrebu po potrebi.Za razliku od okolnih planinskih plemena u koje možemo i crnogorce da uračunamo a kojima vladaju poglavice kao milo, albanci u albaniji su nacija i oni imaju druge prioritete od pravljenja velike albanije, čak i da rama uspe da povede neki rat oni ne mogu da računaju na lojalnost te nacije i još ako stvari krenu makar malo nibzbrdo u tom želejnom ratu protiv nas tamo će zavladati potpuna anarhija.Zato pretnje nekom velikom albanijom izgledaju smešne i šuplje, a vučić pokušava da izbegne namere narko lordova iz albanije , i sa kosova,da izazovu sukob jer to im je jedina mogućnost da ostanu u sedlu.Ako ne bude rata oni će se dohvatiti za grlo medjusobno, i onako imaju dosta zle krvi i samo priča o ratu za "ujedinjenje" i takve gluposti još drža vodu da se medjusobno ne poubijaju.Treba udarati po narko rutama i seći im parice,hvatati po beogradu saradnike i dilere i za GODINU dana tamo više neće biti nikoga da "pregovara" sa nama o bilo čemu.To je samo jedna gomila hijena i ništa više, treba krčiti tu džunglu ludaka deo po deo.Sledeća god. je kritična i zato se treba pripremiti vojno, posle toga oni su gotovi sa ratom ili bez njega ta banda ide niz vodu, i mada će trebati možda i decenija da se potpuno uguši ta zona irokeza na balkanu(c.gora ,severna albanija, zapadna makedonija) oni jednostavno ne mogu još dugo da opstanu kao neka sinhrona celina, pogotovo što će sada još neke države u evropi da obratepažnju na tu banditsku zonu.

  3. Istina says:

    ...šitari sa Kosova nisu ravnodušni idejom albanaca iz Albanije, mislim da ovde nešto nije u redu, jer oni nisu složni zbog vlasti, nego zbog zarade, a zaradu jim obrću Amerikanci, pa izgleda da će uskoro da se međusobno potamane zbog zarade a ne zbog ujedinjenja... Šiptari na kosovu nisu ni pola plačani kao albanci u Albaniji, za one u CG i MAK da ne pričam... otuda i demonstracije u Albaniji zbog straha od preuzimanja mušterija, teritorije i biznisa Albaniji... Jedinstvo nije u rušenju granica između KIM i Albanije jer i Albanci primećuju da nešto nije u redu što ovi beže sa kosova.... u pamet pišite sebi, da je strpljiv čovek spašen čovek, a ja vidim nestrpljivost u Albaniji... Nisu oni nestrpljivi do Rame nego do svojih ljudi na Kosovu... na kraju jedinstvo albanskog naroda do samouništenja i preseljenja sa teritorije KIM...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *