РАМА ИЗДАО ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО! Оплео по Харадинају и подржао став Србије! ШИПТАРИ ОСТАЛИ У ШОКУ!

RAMA IZDAO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Opleo po Haradinaju i podržao stav Srbije! ŠIPTARI OSTALI U ŠOKU!

23 decembra 2019

Sastancima o „mini-Šengenu“ u kojima učestvuje Albanija i dalje se suprotstavljaju politički subjekti u lažnoj državi Kosovo ali i u Albaniji, piše Zeri.

Glavni argument je, prema pisanju tog prištinskog lista, što smatraju da bi ta inicijativa izolovala okupiranu srpsku pokrajinu i, ako se sprovede, stvorila bi sukobe na Balkanu.Profesor na Univerzitetu u Prištini Miljazim Krasnići izjavio je za list Zeri da inicijativa “mini-Šengen” jača Srbiju i slabi pozicije lažne države, uz ocenu da izjave albanskog premijera Edija Rame predstavljaju izdaju te terorističke tvorevine.

“Postupci albanskog premijera su izdaja (tzv.) Kosova, jer je potrebno savezništvo između (tzv.) Kosova i Albanije. Ne može biti regionalnih inicijativa bez rešavanja problema odnosa (tzv.) Kosova sa Srbijom i BiH” – istakao je Krasnići.

“Cilj inicijative je osnaživanje Srbije”

On je rekao da takve inicijative ne uspevaju, jer njihov cilj nije integrisanje celog Balkana, već osnaživanje Srbije, i ako se nastavi, onda može doći do sukoba.

– To bi moglo da ugrozi ravnotežu na Balkanu i može da izazove tendenciju ka konfliktima. Najbolje je rešenje da se ceo region fokusira na proces evropskih integracija. Da bi Srbija i (tzv.) Kosovo postigli sveobuhvatni sporazum koji bi prihvatio stvarnost koja postoji, (tzv.) Kosovo treba priznati kao nezavisnu državu. Jednom kada bi se priznanje desilo, tada bi regionalne inicijative imale smisla, a zatim služile za ubrzavanje procesa evropskih integracija – rekao je Krasnići.

Treći „mini-Šengen“ sastanak između Albanije, Makedonije, Srbije i Crne Gore održan je u Tirani 21. decembra, a čelnici (tzv.) Kosova i Bosne i Hercegovine su odbili da mu prisustvuju, podseća taj prištinski dnevnik.Lažna država je ovaj put jasno reklo da neće biti deo tog samita sve dok je glavni inicijator i protagonista tog saveza Srbija koja nastavlja svim sredstvima da se protivi takozvanoj državi i da ga i dalje ne priznaje, navodi dalje Zeri.

Prema njihovom pisanju, albanski premijer Rama, govoreći o mini-šengenskoj inicijativi, rekao je da odluka da se ne pridruži inicijativi šteti okupiranoj srpskoj pokrajini, a lažnog premijera Ramuša Haradinaja nazvao je „lažovom, jer samit nije imao za cilj ukidanje taksi za robu iz Srbije“, prenosi Kosovo online.

(kosovo-online.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *