РАМА ЉУТ НА ПРИШТИНУ: „Упозори оне са Косова…“

RAMA LJUT NA PRIŠTINU: „Upozori one sa Kosova…“

27 novembra 2019

Albanski premijer Edi Rama nervozno je reagovao na zahteve pojedinaca iz Prištine da se ukine plaćanje putarine na Nacionalnom putu ka Tirani.

On je zatražio od odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da građanima Kosova objasni da to nije moguće, piše prištinska Gazeta ekspres.Takođe, Rama se usprotivio izmeštanju ugroženih građana Albanije na Kosovo, jer, kako je rekao, oni moraju ostati u blizini svojih domova i svog posla.

Prištinska Gazeta ekspres piše da se Rama spontano sreo s Pacolijem juče pri obilasku Drača i Tumana i tom prilikom mu poručio da upozori one s Kosova, koji doniraju pomoć Albaniji da ne traže ukidanje putarine na Nacionalnom putu.

Rama je rekao da i oni koji doniraju pomoć Albaniji takođe moraju da plate putarinu koja iznosi pet evra.

„Putarina je obaveza svih i namenjena je infrastrukturi, koja treba da obezbedi bezbednost na putevima i u državi. Sad ako vam padne na pamet da date mnogo više od tih pet evra, dajte i tih pet evra“, rekao je Rama i dodao da je to iznos koji se plaća i na Kosovu i u Albaniji.

„Neverovatno je da ova histerija i da neko ne može da shvate kako se prema tim stvarima treba odnositi“, kazao je Rama.

A kada je Pacoli rekao da je ponudio i privatnu pomoć žrtvama zemljotresa, kao i medicinsku, Rama mu je rekao da je pomoć već ponuđena pozivajući se pritom na sporazume koje Albanija ima s drugim državama u oblasti zdravstva.

Rama je, kako se navodi, takođe reagovao na zbrinjavanje građana pogođenih zemljotresom na kosovskoj teritoriji, rekavši da oni treba da ostanu u blizini i da ne mogu da budu daleko od svojih domova, od svojih radnih mesta i škola.

Expres piše da je albanski premijer, ipak, imao reči hvale za uspehe pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga u pronalaženju tela ispod ruševina, rekavši da sjajno rade svoj posao.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Čuješ, „…..izmeštanje ugroženih građana Albanije na Kosovo…..“. ……….Novogovor sorošoida, genijalan pronalazak. U vreme komunizma, ti izmeštani građani Albanije su se zvali seljački – emigranti. Srpski komunisti sa Kosmeta su ih takođe oberučke primali, iako još nije bio formiran Zapadni Balkan.

  2. Gardista says:

    Moze placanje i u hasisu, sta je pri ruci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *