РАМА НАЈАВИО: На пролеће отварамо границу са КиМ

RAMA NAJAVIO: Na proleće otvaramo granicu sa KiM

12 januara 2019

Premijer Albanije Edi Rama najavio je da će granica sa Kosovom, po principima preuzetim iz Šengena, biti otvorena na proleće, piše prištinska Koha onlajn.

„Ono što ćemo učiniti je vrlo jednostavno. Preuzeli smo ceo šengenski režim, preveden od početka do kraja, prošao je veoma detaljan tehnički proces između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, kako bi se garantovali svi sigurnosni parametri i sloboda kretanja, ne dovodeći u pitanje bilo koje zagarantovane standarde koje mi dajemo kao zemlju koja ima koristi od liberalizacije viznog režima“, rekao je Rama.Rama je to rekao na tradicionalnom prijemu za akreditovane diplomate u Tirani.

Albanski premijer je rekao da od ambasadora očekuje da, kako je rekao, ne kvare sliku ovog čina „recikliranjem ostataka nacionalnog folklora iz prošlosti“.

Prijemu su prisustvovali i ambasadori Srbije Miroljub Zarić i ruski Aleksandar Karpushin.

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Ahaaaa. A što ne sad? Što čekati proleće?

  • Budi Bog s nama says:

   Pa na proleće se zelene pašnjaci pa čobani sa obe strane mogu da izvedu svoje ovčice. Ovo će biti svetski događaj pa bi mogli da dođu i naši pretstavnici Vuči i Dači, da svečano preseku vrpcu, kao oni koji su svo vreme imali neki uticaj na te događaje.

 2. Pravda says:

  Mi vama otvaramo koridor do Kavkaza, da srbska zemlja odane od vaseg smrada.

 3. Budi Bog s nama says:

  Ovaj Edi Rama nije poreklom albanac već je cincarin, romanski pravoslavni narod koji je živeo na Balkanu i bavio se trgovinom (umesto ćinć za broj 5 oni izgovaraju cinc, otuda ime - wikipedija). Međutim i Karađorđe je bio cincar pa je bio i Srbin, i ovaj šiptarski Tači je poreklom i Srbin. Ne mogu se porediti naravno ali samo i primera radi. I janjičari su bili čisti Srbi ali u turskoj vojsci su bili Turci. Ali i naš Murat će još da mutira kako stvari stoje, zacario se čovek za vjek vjekova, kupio sebi većinu, budžet napunio za elitu, sirotinji dao lidl, ideu i rodu da gledaju i gladuju, penziju i platu čekaju za 1 posto više, ali i to je mnogo u odnosu na njegovih 99%. Silni ne pitaju uzimaju šta im se svidi pa onda o dolasku pravednog carstva Božijeg svako od nas dobije po delima svojim. Jednom se živi, jednom se mre, jednom se vaskrsava za pravedni sud Božiji, a pravedni od ljudi se spasavaju verom i delima koja su kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

 4. Baracuda says:

  Šokantno je ne od "međunarodne zajednice" da ćute o ovakvim planovima i direktnim oglašavanjima, već od Republike Srbije ! Srbija se trebala momentalno oglasiti i dati zvaničan iskaz da će Armija Srbije biti na granici sa Abanijom, pa neka je pokušaju otvoriti ! E onda bi zapad zavapio, ali dok mi god šutimo, to je znak odobravanja !

 5. Slobodanka says:

  Odvija se po fazama: razbi-raspad bivše Jugoslavije u periodu 1991-1999 godine, zatim sve što je usledilo u miru počev od 2000-te, još uvek je u toku razbi-raspad Srbije što je valjda završna faza celokupnog raspada Jugoslavije. To sve zajedno samo je ohrabrilo separatističko Kosovo i državu Albaniju da rade na stvaranju VELIKE ALBANIJE. Računaju na žigosanu i krajnje poslušničku Srbiju i naravno imaju podršku SAD, a računaju i na razjedinjenost bivšeg jugo-prostora te im je zgodno da sada love. Uopšte ne ćudi zapaljiva izjava Envera Hodžaja koji je rekao da želi da u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori pronađe saučesnike za osnivanje pakta protiv Srbije (početkom decembra prošle godine). Albanija i Kosovo sada integrišu svoj prostor i pritom na ruku im ide da lutkice na čelu bivših jugo republika dobro su kontrolisane od istog glavnog lutkara, a sem toga ceo prostor bivše Jugoslavije potonuo je u mrak i međusobne konfrontacije ne prestaju. Jasno je da dosadašnje dvodecenijsko približvanje Srbije državi SAD i samoj EU samo nam je donelo još više štete. Na ove susede oko nas ne vredi i nema svrhe da računamo, jasno je da su i to neokolonije koje se skoro neće osloboditi. Mi treba mic po mic da se udaljavamo od fašingtonske politike, a da se približavamo politici Rusije i ostalog stvarno slobodnog sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *