РАМА ОДГОВОРИО ШИПТАРИМА: „Нисам ни херој, ни издајник“

RAMA ODGOVORIO ŠIPTARIMA: „Nisam ni heroj, ni izdajnik“

26 decembra 2019

Premijer Albanije Edi Rama, odgovorio je onima koji su mu ovih dana uputili uvredljive reči, ističući da nije ni heroj ni izdajnik, a da će se lažna država posle formiranja vlade pridružiti regionalnoj inicijativi.

Pratio sam vas sa sažaljenjem u insistiranju da me razapnete kao „izdajnika“, „prodatog“, „smeće“, „psa“, pa čak i „đavola“ i šta god vam je palo na pamet. Hvala vam – poručio je Rama na Fejsbuk nalogu poželevši kritičarima srećan Božić i Novu godinu.– Sada vas pitam, kao „Vučićev brat“, vas „patriote“, koji u ovim prilikama domovinu zamišljate kao nož na vrhu jezika, samo da biste klali i ubjali: Šta vi mislite, da li „mom srpskom bratu“ odgovara da (tzv.) Kosovo bude za stolom ili ne? – napisao je Edi Rama.

On je istovremeno i odgovorio da Vučiću ne odgovara da ta tema uopšte dođe na dnevni red i poručio da ako okupirana srpska teritorija ne bude za stolom, onda ne može da se čuje njihov glas i nikako ne mogu ništa ni da dobiju.

Prema njegovim rečima, ni Sjedinjene Države, ni Evropska unija, koji žele da vide lažnu državu zajedno sa svima za stolom, nisu reagovali na psovke upućene na njegov račun.

– Vaše psovke i uvrede, ma kako glasne, ne mogu me učiniti izdajnikom, kao što me pohvale u drugim slučajevima ne čine herojem. Nisam bio heroj kad sam otišao u Beograd i rekao u Palati Srbije da je (tzv.) Kosovo suverena država i da ga Srbija mora priznati, jer je to i za njenu dobrobit, da se oslobodi duhova prošlosti. Tačka“, napisao je Rama na Fejsbuku.

Kako kaže, radi ono za šta, kao Albanac, veruje da je ispravno za zemlju i naciju.

Rama je rekao da sve do juče, pre nego što je ovaj proces pokrenut, Albanija i takozvano Kosovo nisu imali nikakve šanse da otvore granicu između njih.

– Danas je to realna mogućnost upravo zato što je i „srpski brat”, kako vi nazivate predsednika Srbije u nameri da me uvredite, prihvatio slobodu kretanja ljudi u regionu kao jedan od velikih ciljeva za stolom. Bezuslovno! To znači da kada otvorimo granice između Albanije i (tzv.) Kosova, ni on niti bilo ko drugi nema više pravo da kaže da postoji rizik od „Velike Albanije“ – istakao je Rama.

Na kraju je napisao da kada se formira nova lažna Vlada Kosova, svi će shvatiti ovo što pokušava da objasni.

– I kada (tzv.) Kosovo, pre ili kasnije, sedne za sto baš kao što je i Albanija, jer nema drugi izbor osim zajedničke budućnosti sa Albanijom, onda ćemo videti ko je bio u pravu – ja ili vi – poručio je Rama.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Niko si i nista, bas kao Vucic.

  • opet ja says:

   Za razliku od Vučka, Rama se bori za svoj narod. Cela ova priča oko "Malog Šengena" je napravljena na štetu Srbije. Kada formiraju zajedničko tržište rada i kada Šiptari počnu da se zapošljavaju u Srbiji i time obaraju cenu rada videćemo ko je za koju državu šta dobro učinio.

 2. x5 says:

  ... samo sam običan ludak...

 3. persida says:

  Potpuno si u pravu, Rama je za Albance mnogo bolji nego Vucko za Srbe. Najgori smo u svemu, to je istina. A sve mi se cini da ce Srbi opet glasati za Vucka. Bolestan narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *