РАМА: Регион је наш, не припада само Србији и „Косову“

RAMA: Region je naš, ne pripada samo Srbiji i „Kosovu“

13 juna 2023

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da su oni koji se protive njegovom predlogu nacrta Zajednice srpskih opština kako u Prištini tako i u Beogradu, „u mislima komunisti“.

Rama je dodao da je nacrt izradio za dobro regiona.„Drago mi je da je napor da se da konkretan doprinos dijalogu i predlog za ZSO naišao na dobar prijem kod naših saveznika, a onima koji su se tome usprotivili ne znajući ni sadržaj, kako u Prištini tako i Beogradu, kažem dve stvari. Prvo, oni koji ovako govore i dalje žive u komunizmu, kada se politika vodila o tome ko je nešto rekao, a ne šta je rekao“, rekao je Rama, a prenosi „Kosovo onlajn“ pozivajući se na albanski portal „Reporteri“.

Drugo, kako je istakao Rama, oni su zaista ti koji sami odlučuju, ali ovaj region nije samo njihov, već i naš.

„Dakle, ako im još padne na pamet da se igraju rata, četvrt veka posle rata, naši saveznici su na izmaku strpljenja, jer traže mir“, rekao je Rama.

Što se tiče odnosa sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, Rama je rekao da oni imaju iste ciljeve, ali da idu različitim putevima.

„Moj cilj i cilj premijera Kosova su isti, ali mi ne vidimo na isti način postizanje tog cilja, posebno u poslednje vreme. Za mene je kurs sudara sa našim saveznicima samo hir sa nesagledivim posledicama“, izjavio je Rama.

KOMENTARI4 komentara

 1. Filip says:

  Ramu treba podsetiti, jer se pravi lud da KiM su naseljavani tako što je posle drugog rata Srbima, Romima, Crnogorcima i Jevrejima bilo zabranjeno da se vrate na svoja ognjišta. Tome je kumovao u jugoslovenskoj vlasti infiltrirani Joška. Nasuprot tome proganjani slučajno ili ne od strane Enver Hodže, Albanci su masovno preko Šare sa nekom bednom imovinom na sapima brdskih konja dolazili na teritoriju KiM i tu se naseljavali dobijajući imovinu koja nikada nije bila njihova. Sve je to bio projekat da se KiM okupiraju nesrpskim stanovništvom. Ramu treba podsetiti i to da su krali tuđu istoriju i tuđe vođe za koje se pouzdano zna da nisu bili Albanci. Isto tako Albanija nije postojala do 1918. Kada im je dato da osnuju državu tamo gde su pretežno bili Srbi, kao što se sad događa sa KiM. Rama, kao predsavnik dobrim delom lažljivog naroda sigurno zna da je u to vreme na Srbe u Albaniji nasilno vršen pritisak da menjaju prezimena i da se deklarišu kao Albanci. To sve Rama zna, a i Srbi znaju. Zato mu nije dobra rabota da priča ono što priča. Kad tad, to može da izađe na zlo. Bolje bi mu bilo da se bavi isključivo svojom državom koja im je i onako poklonjena od velikih sila.

 2. ANA says:

  Tvoje je na Kavkazu, kod Azerbejdžana. Ako si konvertit, onda ti je bolje da čutiš i pokriješ se ušima.

 3. Paštrik & Košare says:

  „Moj cilj i cilj premijera Kosova su isti" - a to je velika albanija.Neka osoba koja ovo izjavljuje zna i zapamti zauvek,da je jedini validni dokument koji reguliše odnose država i državnih granica na planeti Zemlji Rezolucija saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija broj 12 44 , u kojoj jasno i glasno piše da je teritorija Kosova i Metohije sastavni deo države Srbije,međunarodno priznate,da ne postoji nikakva kvazi država kosova pa ni njene institucije i predsednici.

 4. milorad5 says:

  Samo prde i jedni i drugi...albanija je država na ivici ambisa...mali poremećaj i oni idu u kanal..znate,po klasifikaciji ukupne unutrašnje stabilnosi i moći naša zemlja je na 22 mestu u svetu a to je vrlo visoko mesto koje dugujemo nizu faktora koji definišu srbiju i njene granice...sva ostala tevabija oko nas a naročito talibanstani od ex-yu republika su tamo negde oko stotke..a albanija je pri kraju liste kao i u većini ostalih statistika..osim toga aneksija kosova ni albaniji ni kosovu ne donosi ništa bitno jer to su dva tako geografski odvojena regiona da ni super lepak ne može da ih spoji...sve je ovo prdež u kadi na duže staze a pogotovo ako uzmemo u obzir naše OPŠTE RASPOLOŽENJE DA IM JBM.MAMU MAMINU.MISLIM DA NAŠ NAROD JOŠ OD 1914 NIJE NEKO TOLIKO IZNERVIRAO KAO TUPAVI PEĆINARI IZ ALBANIJE...NA KRAJU KRAJEVA VIDEĆEMO SE OČI U OČI PA ĆE ONDA DA SHVATE GDE IM JE MESTO....mislim da su ovi skotovi iz eu ustvari shvatili svu uzaludnost saradnje sa albancima na bilo kojoj strani prokletija..a prokletije se ne zovu slučajno tako....koliko su dugo "nezavisni" papci na kosovu...i šta se desilo i gde su sada...POLA KOSOVA SE ISELILO I TO JE NAJVEĆI "USPEH NEOVISNIH" MAJMUNA U PRIŠTINI..MOGU SAMO DA IM KAŽEM HVALA:)..BRATE STVARNO TREBA DA IZVUČEMO NAŠE LJUDE IZ OKUPIRANE ZONE DA IH SMESTIMO UNUTAR SRBIJE KOLIKO GOD DA KOŠTA..NEKA OSTAVE SVE NAMA VEZE NAPLATIĆEMO MI TO ŠIPTARIMA I NATO PAKTU JER OVO JE NEODGOVORNO VIŠE DOZVOLJAVATI TIM TERORISTIMA DA DRŽE NAŠE ZEMLJAKE KAO TAOCE I IŽIVLJAVAJU SE NA NJIMA KAD GOD IM TO ZATREBA...ALO AKO SU TAKO OPASNI I STVARNO KONTROLIŠU KOSOVO AJD NEKA PREDJU ADMINISTRATIVNU LINIJU AKO SMEJU....ALI SVE ŠTO SE ONI USUDJUJU DA RADE JE TERORISANJE NENAORUŽANIH CIVILA ŽANA I DECE,TO JE "ALBANSKA HRABROST"....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *