РАМА ТУЖИ ХАРАДИНАЈА! Албанци бесни тврде: „То га је Вучић наговорио“

RAMA TUŽI HARADINAJA! Albanci besni tvrde: „To ga je Vučić nagovorio“

16 januara 2020

Albanski premijer Edi Rama podneo je tužbu za klevetu osnovnom sudu u Prištini protiv odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, zbog njegovih izjava da se Rama pridružio predsednicima Kosova i Srbije u njihovom planu o razmeni teritorija između dve zemlje, prenosi „Unmik medija observer“ navode iz kosovske štampe.

tužbi na 30 stranica navodi se da je Haradinaj dao klevetničke izjave u kontekstu priprema za dijalog između Kosova i Srbije, što bi u principu trebalo da rezultira „obostrano obavezujućim sporazumom za obe strane i međusobnim priznanjem između te dve države“.Haradinaj je rekao da su optužbe neosnovane, ali da će pripremiti odgovor u skladu sa zakonom.

„Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena. To je politička diverzija koju je on izveo kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

SALI BERIŠA: To ga je Vučić nagovorio

Bivši albanski predsednik Salji Beriša smatra da je zvanični Beograd naredio albanskom premijeru Ediju Rami da tuži odlazećeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Beriša je na svojoj stranici na Fejsbuku naveo da je to veliko poniženje za svakog Albanca, Albaniju i Kosovo.

„Ova tužba koju je naručio Beograd poslednje je u nizu dela narodne izdaje počinjene protiv nezavisnog Kosova, njegovog teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, napisao je Beriša na Fejsbuku.

Beriša je dodao da srpski predsednik Aleksandar Vučić stoji iza napada koji dolaze iz Tirane.

„Vučić je naredio izdajniku da hitno podnese tužbu protiv kosovskog premijera. Prijatelji, svaki sat koji provedete držeći ovog izdajnika na čelu narko-vlade je poniženje za svakog Albanca, za Albaniju i za Kosovo“, napisao je Beriša.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ras says:

    Ne mogu da verujem!!AleX napredNji zapoceo predizbornu kampanju.U tome mu pomazu braca po bankovnom racunu Rama i Taci-Zmija,a i Berisa je u igri,tek malo da po(u)gura.Srbi glasajte za AV,Av,Avavavaaaaaaa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *