Rama – za dobro jutro i laku noć Srbijo

Rama – za dobro jutro i laku noć Srbijo

13 novembra 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Ne, nije Rama zloupotrebio naše gostoprimstvo, već pametno iskoristio našu poslovičnu glupost, pokazavši ko trenutno ima najoštrije zube na Balkanu i smelosti da ih pokaže.

Možemo zbog toga da se ljutimo, da penimo do sudnjega dana, da mrzimo ako nekome volja, ali ne možemo da ne poštujemo, jer takvog neprijatelja treba poštovati, a Rama svakako nije prijatelj i ne treba poturati Srbiji i Srblju to kukavičje jaje.

Čovek je, rekoh, iskoristio posetu banana republici za promociju svoje, držeći se protokola koji im je još Sami Frešeri ostavio u amanet: „Braćo, ne gledajte ni u crkvu ni u džamiju, vaša religija je albanizam, vaš bog je Albanija“ (parafraziram)!

Poseta albanskog premijera istorijska je samo u toliko što nam je pokazao ko je gazda u našoj kući, odnosno, bircuzu u koji svaka pripita fukara može da svrati, napravi ceh, izvata konobaricu i ode ne plativši račun.

Nema to veze samo sa ovom vlašću, već svakom od onog sunačanog oktobarskog dana kada smo za naše ideale i njihove guzice okupirali Beograd, ali je ova napravila taj korak više, ostavivši stopu koju je Rama suvereno zagazio.

Mislim, pre svega, na govor Ramalama ding- donga u Preševu, gde se usudio da ustvrdi kako Albanci na jugu centralne Srbije žive teže od Srba na Kosovu i Metohiji?!

Jeste to njegovo neprikosnoveno pravo, ali nije naše da mu posle toga dozvolimo minut više boravka u Srbiji!

Kako? Proglasiti ga personom non- grata i ispratiti do najbližeg graničnog prelaza!

Čovek se u kokainskim enklava sprda sa svakodnevicom te nesrećne šake Srba po Kosmetskim enklavama, a jedino što mi možemo jeste da kroz Vulina trbuhozborca čujemo poruku preneraženog Vučića kako je reč o diplomatskom skandalu?!

Majstore, otišlo je to mnogo dalje od diplomatije i protokola- čovek ti takozvanu Preševsku dolinu diže na oružje, ej, dajući pritom zeleno svetlo i alibi sunarodnicima na Kosovu da čine sa Srbima šta im je volja!

Zapravo, on ih je barem pomenuo, za razliku od naših politikanata koji ih se uhvate kao infuzije samo kad zagusti i zafali koji politički poen, prepuštajući ih Rami, Tačiju, Haradinaju i sličnim zulumćarima na revers, bez naročite obaveze da ih čuvaju i vrate u zatečenom stanju.

Prekinite, molim vas, sa šupljim pričama o liderstvu Srbije na Balkanu i nekakvom faktoru stabilnosti, jer nismo ništa više od ofucale ponjave o koju briše noge ko i kad stigne!

Priča o dobrosusetstvu svela se, zapravo, odvajkada se svodi na škrgutanje zubima i merenje “alatki”, pa ko prvi ustukne.

Ne shvatite me pogrešno, ne prizivam zlo, već da se uzmemo u pamet i batalimo priču u kojoj zarad imaginarnog boljeg sutra valja svako danas pretvoriti u redaljku, u kojoj smo mi na leđima i pobrajamo mušterije…

Ozbiljnim će nas shvatiti tek kad počnemo da poštujemo sebe i pokažemo da nismo Hor bečkih dečačića, atrakcija zgodna za uveseljavanje dvorske I pridvorske gospode.

Znate li koliko ih sekiraju vaši demarši i ljutite mantre Vulina trbuhozborca? E, baš toliko!

Zato nije zgoreg ponekad pokazati zube, makar kao u reklami za zubnu pastu, tek da ne misle svi kako smo kolektivno postali manekeni za “veštake”, uloške I preparate za potenciju.

Dotad, možemo samo da pevušimo Čolin hit prilagođen novoj situaciji: „Rama u Beogradu, neko novo doba, doš’o da provocira, kuraž da nam proba. Rama u Beogradu, uporno se smeši, dole oko Vranja spremaju se sranja, a Srbije nema“…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. misa says:

    E neka si nam rekao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *