РАМА ЗАКУКАО: Албанији прети велика криза!

RAMA ZAKUKAO: Albaniji preti velika kriza!

4 oktobra 2021

Albanski premijer Edi Rama upozorio je da toj zemlji preti velika energetska kriza zbog skoka cena energenata na svetskom tržištu.Rama je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da su širom sveta vidljive posledice povećanja cene goriva i gasa i da Albanija ne može da izbegne situaciju koju je uporedio sa posledicama pandemije ili zemljotresa.

„Otvaranje ekonomija posle pandemije i povećana potražnja za energentima, doveli su do skoka cene gasa za 250 odsto i rasta cene ugljenika za 80 odsto, dok je cena nafte skočila sa 60 dolara po barelu u avgustu na 80 dolara danas“, rekao je Rama.

Kako je objasnio, prema današnjim projekcijama cena nafte bi mogla da dostigne 100 dolara za barel do kraja godine, prenose albanski mediji.

Za Albaniju prosečna godišnja nabavna cena energenata iz uvoza skoro se utrostručila u odnosu na prošlu godinu, kazao je Rama.

On je obećao da će vlada učiniti sve da zaštiti ugroženo stanovništvo i mala preduzeća od udara ove nove krize.

KOMENTARI11 komentara

 1. ko says:

  Odredjeni ste za nestanak. Vestacka ste tvorevina i rok trajanja vam je prosao.

  • Ivana says:

   Ma koje kukanje lepo albaniju da podele Srpska Crna Gora, Srbija, i Grčka. Toliko su zla naneli tim zemljama da ima da i nema čim odu zapadni okupatori.

   • Archelay says:

    Kakva je to srpska Crna Gora?A,kako ce sa zvati Kosovo,Sandzak i Vojvodina?A sto ne bi se i Grcka podelila sa obzirom razloga koje postoje?Tako to ide.Da Soros likuje.

   • ko says:

    Kakva Grcka ... i ona je stvorena na Srbskoj zemlji.

 2. Rista says:

  Za svoje privredne potrebe, Zapad subvencioniše cene goriva i ostalih energenata štampanjem novca, ali ne štiti "ugroženo stanovništvo". Narod plaća punu cenu jer ima standard koji to podnosi. Kako Rama misli da pomogne "ugroženo stanovništvo i mala preduzeća od udara ove nove krize." Nema tu pomoći. Propast brate mili. Nije samo Rama u toj situaciji.

 3. Kosovac says:

  Ramo Ramo, hoćeš Pariski sporazum, Dekarbonizaciju. Em ti se iska, em ti se stiska. Drmaju ovi Deutschland Grün Ökologie Banditen

 4. sumadinac says:

  ne brini se doci ce ludi srbi da ti ostave devize kao turisti. a ti njima i dalje isporucuj koronu i veliku albaniju.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Dosta je bilo izobilja.

 6. opet ja says:

  A za to vreme cene goriva i gasa u Srbiji konstantno rastu, ali to nikome ne smeta!!??

 7. Gagi says:

  Folira se Rama, nema za njega zime. Ima on svoje amere i zapadnjake koji masovno ulazu kapital u izgradnju hotela i turistickih potencijala. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru, napravice zapad nuklearnu elektranu na KiM pa ce imati Rama struje koliko hoce. Nigde zapad ne stacionira svoje vojne baze ako nemaju sta da cuvaju, unapred oni sve to polako planiraju i spremaju. Imace Rama i autoput sa Evropom preko Srbije, bice turista i para u izobilju, naravno da je biznis i zivot vazniji od svega. Pre neki dan Seki rece na tv-u da cemo zaradjivati grdne pare od putarine, nije samo napomenuo koliko ce miliona kubika izduvnih gasova ostati u Srbiji iza tih turistickih putnika.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Baš si tvrdoglav, nećeš da poslušaš uopšte. Samo neko u rangu tvoje inteligencije će praviti nuklearnu elektranu na dohvat ogromnog nalazišta uglja, samo da pruži ruku i da ga dohvati (iskopa). Šest centi kilovat. A ugalj kaže: „Ete me ovde, nisam dekarbonizovan“. ……………U svakom slučaju (i odovut i odonut) milioni kubika izduvnih gasova ostaju u Srbiji. Još od onda kada nije pronađena i otkrivena unosna nauka Ekologija. Kada već ti gasovi ostaju u Srbiji, nije loše naplatiti, bar da se izvadi šteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *