RAMA ZATRAŽIO OD SRBIJE: Priznajte da Kosovo nikad više neće biti vaše

RAMA ZATRAŽIO OD SRBIJE: Priznajte da Kosovo nikad više neće biti vaše

23 oktobra 2014

Kosovo_AlbanijaPremijer Albanije Edi Rama – uz neprikrivenu pretnju i otvorene velikoalbanske pretenzije – ultimativnim tonom je poručio zvaničnom Beogradu da „što pre Srbija formalno prizna da KOSOVO NIKAD VIŠE NEĆE BITI NjEN DEO, to je bolje i po Srbiju i po region”.

Ovo se može protumačiti samo kao dobro znana pretnja albanskih separatista i terorista: „Kosova-republjik, ja me atërë, ja me thikë”, odnosno „Kosovo-republika, milom, ili – nožem”.

Projekat „velike Albanije”, koji je na stadionu Vojske Srbije u Beogradu brat Edi Rame pomoću bespilotne letilice predstavio ne samo srpskoj javnosti, više čak ni najtolerantniji političari i politički analitičari neće moći da tretiraju kao „navijački nestašluk”, već kao uvod u velikoalbansku kampanju albanskog premijera i njegovo atakovanje na teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije.

Istovremeno, to je i direktna pretnja preostalim Srbima na Kosovu i Metohiji, koji su, odmah posle grube političke provokacije na utakmici Srbija-Albanija, postali meta albanskih ekstremista, što važi i za napade „molotovljevim koktelima” na srpske institucije i skrnavljenje Manastira Visoki Dečani, za koje je Bajram Redžepi, posve nevaspitano, optužio tamošnje monahe.

Na drugoj strani, srpska policija je odmah uhapsila sve one koji su, posle pomenutog incidenta u režiji brata albanskog premijera, oštetili lokale Goranaca, Albanaca i Srba u centralnom delu Srbije.

Simptomatično je da je Edi Rama zatražio od Srbije da se odrekne Kosova i Metohije odmah posle pravno nakaradne i neodržive odluke da Kosovo postane član Međunarodnog olimpijskog komiteta, iako to mogu biti samo članice Ujedinjenih nacija.

Stiče se utisak da se uz pomoć Zapada realizuju sve težnje šiptarskih separatista i zagovornika „velike Albanije”, ali se, neminovno, nameće i pitanje : DOKLE?!

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Izgleda dotle dokle ne ostane samo Beogradski pašaluk,onaj koji je Srbiju branio je pokojni Slobodan Milošević,nema više takvoga političara!

 2. Rade Bukarar says:

  ako je ovo tacno onda je sramotada takav covek seta beogradom

 3. Četnik says:

  Ja mislim da treba govna pobiti, jebe nas ko stigne i gde stigne, pa dokle bre više!!!! Osudiše u hagu sve Srbe koji su se borili pošteno ѕa svoj narod, a ova bagra na vlast ništa neradi !!!

 4. Dušan says:

  VALJDA ĆE SADA I EU SHVATITI KAO MOK I SVI OSTALI FAKTORI DA INCIDENT NIJE :IGRALA SE DECA VEĆ OTVORENI ATAK PROTIV NAŠE ZEMLJE, DA ZLO BUDE VEĆE JOŠ NAM PORUČUJE ŠTA JE NAJBOLJE ZA NAŠU DRŽAVU.ŠTO JE OD ŠIPTARA MNOGO JE , JA SAM OBIČAN PENZIONERĆIĆ ALI KAD BI SE JA PITAO NA FINI I KULTURAN NAČIN BI OTKAZAO OVAJ SUSRET KOJI SLEDI,JER NE DONOSI NEKOM BOLJITKU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *