РАМЗАН КАДИРОВ: Ако нам Путин да дозволу, ми Чечени ћемо уништити Исламску државу! Живимо за то!

RAMZAN KADIROV: Ako nam Putin da dozvolu, mi Čečeni ćemo uništiti Islamsku državu! Živimo za to!

2 avgusta 2015

Ramzan KadyrovRamzan Kadirov smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin jedini može da postane garant uspešne borbe sa Islamskom državom.

U intervjuu RIA Novostima, Kadirov je izjavio da se sada ništa ne preduzima da se uništi ID.

„Ništa se ne radi da se reši situacija. Oni to ne mogu ni da urade. Jedini čovek koji može da reši situaciju i postane garant — to je predsednik Putin“, smatra šef Čečenije.

Prema rečima Kadirova, on o tome nije razgovarao sa Putinom.

„Nisam razgovarao o tome. Nemam pravo. Nisam ministar inostranih poslova, niti rukovodim Savetom bezbednosti da o tome govorim. Polazeći od situacije kakva je sada, Iran, Saudijska Arabija, Sirija i Emirati mogu danas da utiču na situaciju. I to samo ako odustanu od politike koju vode Zapad i Evropa. Jedini ko može da bude neutralan, sa statusom, snagom, mogućnostima i autoritetom — to je Rusija u licu predsednika zemlje Putina. Ako on to uradi, može postići mir i sve to rešiti“, uveren je Kadirov.

Pročitajte još:

RAMZAN KADIROV UPOZORAVA VEHABIJE: Proteraću vam porodice, a kuće srušiti do temelja!

RAMZAN KADIROV: Lidera Islamske države vrbovao američki general

On je priznao da je to „ogroman posao, velika odgovornost i teret za predsednika“.

„Danas niko ne želi da radi na tome. Ako i Saudijska Arabija i Emirati i Sirija donesu takvu odluku i obrate se ili se Rusija obrati, tada se nešto tamo može uraditi. A ovako — to je katastrofa za sve, uključujući Rusiju“, zaključio je šef Čečenije.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov bi rado krenuo u rat protiv Islamske države, ako bi bilo takve mogućnosti.

„Sa zadovoljstvom, o tome maštam. Biti vojnik — znači biti najbolji čovek na svetu. Zaista je smisao života biti koristan i žrtvovati svoj život za Svevišnjeg i za narod. To je sreća“, rekao je Kadirov, odgovarajući na pitanje da li bi ratovao sa Islamskom državom, ako Rusija bude učestvovala u vojnoj koaliciji protiv ove terorističke organizacije.“

Govoreći o tome da li će čečenske vlasti preduzeti neke mere protiv jednog od vođa ID — poreklom iz Čečenije, Kadirov je odgovorio: „Nemamo ništa protiv, ako bi postojala volja da odemo u rat. Ja bih sa zadovoljstvom to uradio, jer sam svoj život posvetio borbi sa tim šejtanima (đavolima). Dao sam zakletvu da ću se čitav život boriti protiv njih“, rekao je šef Čečenske Republike.

(Sputnik.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zeljko says:

  " Hrvatsko cvijece " i u Ceceniji , zanimljivo ?!

 2. ***** says:

  @ZVALJKO...MOLIM???Kazi to njemu licno,ako imas jajca ili su ti jajca kao kod komarca!?

 3. Dux says:

  @ Zeljko Tamo gde čika Kadir zaore-ne raste cveće!!!!

 4. Samo pitam says:

  Zeljko, budi spreman, za dom, uskoro dolazimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *