RAMZAN KADIROV: Čečeni su likvidirali jednog od komandanata Islamske države

RAMZAN KADIROV: Čečeni su likvidirali jednog od komandanata Islamske države

14 novembra 2014

ramzan-kadirov-RIA-ruPredsednik Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je likvidiran komandant grupe ekstremnih islamista iz sastava Islamske države Tarhan Batirašvili.

Ranije se u medijima pojavila vest o pretnji jednog od komandanata takozvane Islamske države o mogućem napadu na Rusiju.

„Neprijatelj islama Tarhan Batirašvili, koji sebe naziva Omarom aš Šišanijem, ubijen je. Tako će proći svako kome padne na pamet da preti Rusiji i čečenskom narodu” — napisao je Kadirov na Instagramu.

Prethodno je komandant grupe ekstremnih nacionalista Islamske države Tarhan Batirašvili, poznat pod nadimkom „Omar Čečen”, rekao preko telefona svom ocu da je njegova grupa razbila iračku armiju i zauzela Mosul i da je na redu Rusija.

Batirašvili stariji je ispričao novinarima da mu je sin rekao: „Ne boj se, oče, vratiću se kući i pokazaću Rusima” — kazao je Temur Batirašvili u intervjuu u svojoj kući u gruzijskom klancu Pankisi.

Bojovnici Islamske države su prethodno objavili na internetu video na kojem se čuju pretnje započinjanjem rata. Na snimku teroristi stoje pored starog sovjetskog lovačkog aviona zarobljenog na jednom vojnom aerodromu u sirijskoj porodici Raka.

Jedan islamista je najavio „oslobađanje” Čečenije i Kavkaza i ambiciju da se tamo stvori „islamski kalifat”.

Kao odgovor, Ramzan Kadirov je obećao da će uništiti teroriste ukoliko pokušaju da uđu na teritoriju Rusije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Bojovnici????

 2. nevena says:

  Terorizam i prijetnje Russiji i Čečeniji jedino Kadirov uz pomoć Russije i Putina i može da zaustavi i uništi .

 3. nada says:

  Tako i treba. Svaka mu cast. Eto, samo nam razum treba, nista vise. Ostalo neka ostane intimno u nama, nasa vera, nasa opredeljenja. Boze, pameti!

 4. Milenko says:

  Boze, pameti! Eto, pamet je najvaznije. Odlicno sto je predsednik Cecanije ovakav, i to ce doneti mir. Samo svi da se udruzimo i obuzdamo te ekstremiste koji nam donose smrt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *