РАМЗАН KАДИРОВ: “Они који пуцају на жене и децу немају ни нацију, ни религију, ни част”

РАМЗАН KАДИРОВ: “Они који пуцају на жене и децу немају ни нацију, ни религију, ни част”

12 маја 2021

Чеченски лидер Рамзан Kадиров реаговао је поводом трагедије која се догодила у Kазању истакавши да „терористи који упере оружје на жене и децу немају ни нацију, ни религију, ни част“.

„То су болесници, животиње, које покреће само жеља да убијају слабе и незаштићене. Уверен сам да ће снаге безбедности спровести детаљну истрагу у вези са околностима онога што се догодило“, написао је Kадиров на Телеграму.У пуцњави која се догодила у школи у Kазању погинуло је осам особа – седморо деце и учитељица, саопштила је прес-служба председника Татарстана.

То је потврдио и Национални антитерористички комитет. Председник Рустам Миниханов саопштио је да је хоспитализовано дванаесторо деце и четворо одраслих.

У болницу је пребачено 16 особа, од тога је шесторо у тешком стању.

Нападач је приведен.

Реаговао је и руски председник Владимир Путин који је наложио шефу Националне гарде Виктору Золотову да хитно разради нову уредбу о врстама оружја које је дозвољено за цивилни промет.

Према речима портпарола Kремља Дмитрија Пескова, ово наређење издато је „узимајући у обзир врсту малокалибарског оружја које је нападач користио“ у Kазању.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Ova rečenica Kadirova je velika i točna!Ova rečenica Kadirova je velika i točna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u