РАМЗАН KАДИРОВ: “Они који пуцају на жене и децу немају ни нацију, ни религију, ни част”

RAMZAN KADIROV: “Oni koji pucaju na žene i decu nemaju ni naciju, ni religiju, ni čast”

12 maja 2021

Čečenski lider Ramzan Kadirov reagovao je povodom tragedije koja se dogodila u Kazanju istakavši da „teroristi koji upere oružje na žene i decu nemaju ni naciju, ni religiju, ni čast“.

„To su bolesnici, životinje, koje pokreće samo želja da ubijaju slabe i nezaštićene. Uveren sam da će snage bezbednosti sprovesti detaljnu istragu u vezi sa okolnostima onoga što se dogodilo“, napisao je Kadirov na Telegramu.U pucnjavi koja se dogodila u školi u Kazanju poginulo je osam osoba – sedmoro dece i učiteljica, saopštila je pres-služba predsednika Tatarstana.

To je potvrdio i Nacionalni antiteroristički komitet. Predsednik Rustam Minihanov saopštio je da je hospitalizovano dvanaestoro dece i četvoro odraslih.

U bolnicu je prebačeno 16 osoba, od toga je šestoro u teškom stanju.

Napadač je priveden.

Reagovao je i ruski predsednik Vladimir Putin koji je naložio šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razradi novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ovo naređenje izdato je „uzimajući u obzir vrstu malokalibarskog oružja koje je napadač koristio“ u Kazanju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Ova rečenica Kadirova je velika i točna!Ova rečenica Kadirova je velika i točna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *