РАЊЕН ЛИДЕР НАГОРНО-КАРАБАХА!?

RANJEN LIDER NAGORNO-KARABAHA!?

4 oktobra 2020

Pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmet Gadžiev izjavio je da je predsednik Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan teško ranjen u napadu azerbejdžanskih oružanih snaga. Ubrzo zatim je portparol lidera te nepriznate republike demantovao tu informaciju.Prethodno je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan izjavila da su borbe u Nagorno-Karabahu nastavljene i danas, da je razmena vatre zabeležena duž celog fronta, doduše nešto slabijeg intenziteta, iako su se koristile i artiljerijske baterije.

Iako je noć u Stepanakertu prošla mirno, zbog aktivnosti azerbejdžanske artiljerije u jutarnjim časovima aktivirala se sirena vazdušne opasnosti u prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah.

Očevici kažu i da su nedaleko od grada čuli nekoliko eksplozija artiljerisjkih granata, prenose mediji.

Nešto kasnije je saopšteno i da je u Stepanakertu odjeknula serija eksplozija kao rezultat artiljerijskog granatiranja.

Situacija u Nagorno-Karabahu

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *