РАЊЕН ЛИДЕР НАГОРНО-КАРАБАХА!?

РАЊЕН ЛИДЕР НАГОРНО-КАРАБАХА!?

4 октобра 2020

Помоћник председника Азербејџана Хикмет Гаџиев изјавио је да је председник Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан тешко рањен у нападу азербејџанских оружаних снага. Убрзо затим је портпарол лидера те непризнате републике демантовао ту информацију.Претходно је портпаролка Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан изјавила да су борбе у Нагорно-Карабаху настављене и данас, да је размена ватре забележена дуж целог фронта, додуше нешто слабијег интензитета, иако су се користиле и артиљеријске батерије.

Иако је ноћ у Степанакерту прошла мирно, због активности азербејџанске артиљерије у јутарњим часовима активирала се сирена ваздушне опасности у престоници непризнате републике Нагорно-Карабах.

Очевици кажу и да су недалеко од града чули неколико експлозија артиљерисјких граната, преносе медији.

Нешто касније је саопштено и да је у Степанакерту одјекнула серија експлозија као резултат артиљеријског гранатирања.

Ситуација у Нагорно-Карабаху

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали су Јереван и Азербејџан да хитно прекину сукобе и започну преговоре без предуслова.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u