Ранко им грђи од Мила

Ранко им грђи од Мила

26 фебруара 2015

reg-krivokapic_620x0 65476Након што је Социјалдемократска партија са лидером Ранком Кривокапићем на челу још једном рекла “не” на предлог опозиције, овога пута за формирање прелазне владе која би организовала демократске изборе, опозициони предлагачи су се листом обрушили на ову владајућу партију, и, поново, најавили – протесте.

Готово да не постоји црногорски грађанин којег је изненадила одлука органа СДП и Ранка Кривокапића да не прихвати предлог опозиције што би подразумевало да ова партија напусти владајућу коалицију и упусти се у неизвесну изборну трку, без “леђа” које сада има у много јачој Демократској партији социјалиста.

Председник Нове српске демократије и члан председништва Демократског фронта Андрија Мандић казао је да у тој странци нису изненађени јучерашњим одговором Социјалдемократске партије о прелазној влади.

– Након искуства и “изненађења” са којим смо се суочили после локалних избора у Подгорици, одлука председништва СДП-а била је очекивана. На крају, они су прецизно саопштили да не преговарају, већ кроз разговоре са опозицијом траже нове присталице за НАТО интеграције. Ова одлука СДП-а највише ће помоћи некима из опозиције који ће, верујем без условљавања, подржати идеју Нове српске демократије, Покрета за промене и Демократске народне партије везану за организацију протеста – казао је Мандић.

Он је додао да ДПС на власт није ни дошао преко избора, а још мање преговорима, те да “ко год у опозицији верује да се овај режим може променити на другачији начин, не мора да буде део организационог одбора за протесте, већ нека остане по страни и не смета”.

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да ће функционери ДФ-а наредних дана обићи црногорске градове и разговарати с грађанима о организовању протеста. Кнежевић сматра да је циљ лидера СДП-а био расипање опозиционе енергије.

– Оваквим ставом СДП није преузео само јавну одговорност, него и кривичну, јер је заједно с ДПС-ом саучесник у економском геноциду против државе и њених грађана. Ранко Кривокапић је, по свој прилици, умислио да ће се до следећих избора довући тако што ће бити опозиција у власти, и власт у опозицији – сматра Кнежевић.

Милош Конатар из Грађанског покрета, сматра је “одбијање СДП-а да подржи концепт прелазне владе још један показатељ одсуства одговорности и недостатка жеље те странке да допринесе преко потребним променама”:

– Црној Гори је потребна јака и одлучна борба против организованог криминала, а захваљујући СДП-у и ДПС-у та борба ће се наставити само на речима.

Један од оних који је најављивао да ће “СДП изневерити”, лидер Покрета за промене Небјоша Медојевић, каже да је ова одлука СДП-а учврстила уверење, да је за стање у којем је Црна Гора данас, одговоран управо СДП:

-Све кључне одлуке у економији и безбедности и око Електропривреде, и КАП-а, приватизација, али и око полиције и МУП-а, дошле су од СДП-а,тако да ствари постају јасне.

ШАБОВИЋ: ОДЕ ПОСЛЕДЊА ШАНСА

Посланик и члан Председништва СДП Џавид Шабовић казао је да је његова странка пропустила можда и последњу шансу да оде од оних који државу воде тамо где не треба, алудирајући на партију Мила Ђукановића.

– Мислим да је прелазна влада била један од последњих, ако не и буквално последњи моменат да одемо од оних који воде државу тамо где не треба. Али нажалост, већина у Председништву није мислила као ја.

(Вечерње новости)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u