RAŠA POPOV: Nisam pretučen, ali se osećam postiđeno

RAŠA POPOV: Nisam pretučen, ali se osećam postiđeno

19 novembra 2014

pol-Rasa-Popov 4365Književnik i novinar Raša Popov izjavio je danas da su ga ispred njegovog doma napala tri maloletna prestupnika sa ciljem da ga opljačkaju i provale u njegov stan i da je tom prilikom imao sreće, jer nije pretučen, ali da se oseća duboko postiđeno.

Popov, koji ima 81 godinu, rekao je da se napad dogodio nedavno, „prvog dana Sajma knjiga“ i da su ti maloletni prestupnici nastupili kao organizovana banda i opkolili ga „kao tri vučjaka nekog zeca“.

On je u Jutarnjem programu TV Pink posvedočio da od trojice maloletnika dvojica imaju po 10, a da ga je jedan uzrasta 11 godina, gurao ka liftu i da su ga pitali i „koliko je sati“, da bi videli kakav ima sat.

Poznati književnik i novinar i pisac za decu je ukazao da su to pljačkaši, jer su, nakon što im je dao metalni sitan novac, zatražili papirni novac.

Popov je objasnio da je potom uspeo da se liftom popenje na peti sprat, gde stanuje, ali da su oni pojurili stepenicama za liftom.

Prema rečima Popova, došli su i do njegovih vrata i čak su, kada je ušao u kuću i u poslednjem trenutku zaključao vrata, zvonili i pokušavali da ga zastraše.

Popov je rekao da otada tri sedmice nije video te romske dečake, koji su ga napali, podsetivši da je bilo još napada i na druge starice i starce i da su „napali jednu šlogiranu ženu, pre dve godine i strgli joj lančić sa vrata“.

„Ja sam uplašen, ja sam usamljen starac i duboko sam postiđen, jer ne želim nikome zlo, a doživeo sam da me gone kao zver“, istakao je Popov.

Popov je rekao da je pozvao policiju, koja je rešila taj slučaj i naveli da su ti maloletnici izvršili više od 300 napada i dodao da je zadovoljan podrškom policije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *