РАША ТУДЕЈ објавила документарац о обарању малезијског авиона (ВИДЕО)

RAŠA TUDEJ objavila dokumentarac o obaranju malezijskog aviona (VIDEO)

19 jula 2015

Tan2014-7-20-191214399-3_620x0Godinu dana od pada malezijskog aviona u istočnoj Ukrajini, porodice stradalih putnika i članova posade i dalje se nadaju odgovoru ko je kriv za nesreću.

Televizija „Raša tudej“ je posetila porodice žrtava, a njihova svedočenja su objavljena u dokumentarcu posvećenom MH17.

Rodbina pilota srušenog „boinga 777“ Amrana Vana se i dalje bori sa posledicama velike traume, a njegova supruga nije bila u mogućnosti da govori jer je posle nesreće mentalno obolela.

Pročitajte još:

STROGO ČUVANA TAJNA: Pojavio se čovek koji zna ko je srušio malezijski avion u Ukrajini!

VOJNI EKSPERT: CNN plasira laži – „Buk“ bi Boing razneo u paramparčad

HOLANĐANI OBJAVILI: Rusi nisu oborili malezijski avion

„On je bio dobar čovek, dobar brat… Obećao je da će me jednog dana voziti avionom. Želeo je da me odvede u Evropu… Umesto toga, ja sam avionom iz Amsterdama donela njegovo telo“, kaže Vanova sestra, Lajlatul Mustarah Van.

Amranova starija sestra Aini Van ističe da je pogibiju pilota najteže podneo njegov sin.

„Nije mogao to da prihvati, stalno je govorio da će se njegov otac vratiti kući“, kaže Aini.

Oni dodaju da ne krive nikoga za nesreću.

„Ipak, naša vlada ćuti… Samo želimo da znamo da se desilo, nadamo se da će neko doći i reći nam da je crna kutija zabeležila nešto“, dodaje Lajlatul Van.

Među onima koji traže odgovore na pitanja o nesreći u kojoj je poginulo 298 ljudi su i inženjeri kompanije „Malezija erlajns“.

„Želimo činjenice, ne propagandu. Želimo da znamo šta se stvarno dogodilo sa MH17. Nešto nije u redu sa tom istragom. Lokalni mediji prate pisanja zapadnih medija“, kaže Azahar Zanudin.

Holanđanin Maks van der Verf ističe da je za nedelju dana boravka na mestu nesreće saznao više nego za godinu provedenu pred kompjuterom.

„Možete da proučite ceo svet sedeći, ali najbolje možete da vidite šta se događa kada odete tamo gde treba. Holandija vodi istragu, ali je ona deo NATO-a, NATO je protiv Rusije, tako da mi nismo nezavisni istražitelji. Istragu treba da vode Ujedinjene nacije“, kaže Van der Verf.

Još jedan nezavisni istražitelj, nemački novinar Bili Siks, rekao je da je promenio mišljenje u toku istrage.

„Zaista sam mislio da je priča o drugom avionu ruska propaganda. Onda sam otišao u Ukrajinu, razgovarao sa svedocima koji tvrde da su videli vojni avion kako leti u tom regionu. Takođe, kažu da nije bilo tragova BUK raketa. Kada sam stigao na mesto nesreće, shvatio sam da mediji prenose lošu sliku. Govorilo se da je avion rasut u krugu od 50 kilometara, ali nije bilo tako. Postojale su dve gomile krhotina“, navodi Siks.

MH17 je oboren pre godinu dana u istočnoj Ukrajini, iznad linije razdvajanja ukrajinskih snaga i ustanika. Istraga se i dalje vodi, dok Kijev i zapadne države okrivljuju Moskvu, a Moskva krivicu prebacuje na ukrajinsku vojsku.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milenko says:

    Poginuli inženjeri IT kompanije „Malezija erlajns“ u avionu MH17.Dali Vam daje slican odgovor kao i kod nestanka Malezijskog aviona nestalog na slican nacin u Indijskom okeanu. Sve je rezirano pre poletanja aviona iz Holandije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *