РАСЦЕП У ВРХУ ВЛАСТИ: Тома окренуо леђа Америци, Руси извршили притисак?

RASCEP U VRHU VLASTI: Toma okrenuo leđa Americi, Rusi izvršili pritisak?

20 oktobra 2016

tomislav-nikolic-189z

Rascep u vrhu vlasti čini se da je konačan, saznaje se iz vrha vladajuće stranke u Srbiji. Naime, u strahu da neće dobiti dovoljnu podršku SNS-a i premijera Aleksandra Vučića, ali i zbog poslednjih dešavanja u regionu, predsednik Tomislav Nikolić politički se sasvim okrenuo Rusiji i kod njih traži podršku kako bi ponovo pobedio na predsedničkim izborima.

Otvoreno svrstavanje na jednu stranu potpuno je u suprotnosti sa politikom države.

Toma se potpuno okrenuo Rusiji, od njih traži pomoć kako bi pobedio na izborima. Ne računa više na do sada koliko-toliko mlake odnose sa Zapadom i svu svoju politiku želi da uskladi sa ruskim interesima. On smatra da mu je to jedini način da osvoji drugi predsednički mandat – kaže izvor “Vesti” iz vrha SNS-a.

Sledećih meseci, dodaju naši izvori, Nikolić planira više poseta Rusiji i prijem ruskih izaslanika. Time, navode oni, želi da učvrsti vezu sa Rusima i da se pred narodom pokaže kao jedini i neprikosnoveni ruski čovek u Srbiji.

– Zbog toga je došao u ozbiljan sukob i sa Vučićem i sa dobrim delom stranke i Vlade. Iako je mnogo rusofila u vrhu naše partije, realnost je takva da moramo oprezno da hodamo na žici između Rusije i EU. Opkoljeni smo zemljama EU i NATO i hteli ili ne moramo tome da prilagodimo našu politiku. Međutim, Nikolić je zbog drugog predsedničkog mandata spreman da se otvoreno stavi na stranu Rusije, bez obzira na to koliko to može štetiti srpskim nacionalnim ciljevima. Kontakti između njega i Vučića više gotovo i ne postoje, odnosno spali su na službene i protokolarne – objašnjava naš izvor.

Iz tog razloga, Nikolić je i pristao na vežbu BARS 2016 u Beogradu, gde će srpski i ruski vazduhoplovci vežbati na batajničkom aerodromu nekoliko dana. Ruska agenija TAS prenosi da je Nikolić istakao da je Srbija “položila test, dokazujući sposobnost da održi visok nivo bilateralnih odnosa sa Rusijom”.

Da je Beograd pratio stope mnogih zapadnih zemalja uvođenjem sankcija Moskvi, možda bi tek godinama kasnije shvatili da smo potpali pod njihov uticaj. Sa druge strane, da smo uveli sankcije, upropastili bismo sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio – rekao je Nikolić.

Prst na čelo

Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je srpski predsednik Tomislav Nikolić.
– Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i razmisle da li zaista žive po sopstvenim principima ili uvek izvršavaju naredbe jednog vođe – rekao je Nikolić.

Lovcima zabranjen prelet

Vojna vežba avijacija Rusije i Srbije u Beogradu nije mogla da prođe u senci NATO-a. Naime, i u ovom primeru videlo se kakva je geopolitička situacija Srbije, te da sve priče o nekoj vojnoj pomoći Rusije u nekom famoznom sukobu nemaju veze sa realnošću.

Naime, vlasti Rumunije i Bugarske zabranile su prelet ruskim lovcima koji je trebalo da učestvuju na vežbi i uputili ih da, ukoliko žele da ih pošalju u Srbiju, spakuju lovce u transportne avione i tako prelete do Srbije.

 

(Vestionline)

KOMENTARI4 komentara

 1. Batina says:

  Rumunji i Bulgeri se igraju vatrom, lose im se pise.

 2. TRNAVA 91 says:

  Vidim iz Srbije komentara nema a trebalo bi. Srbijo po ovom podrzite Tomu. Jedan i jedini prijatelj Srbije je PUTIN i RUSIJA ali vi BEOGRADJANI podrzavate vleizdajnicku vladu Aleksandra Vucica i lopina njegovih a zbog privilegija koje imate u odnosu na ostali deo Srbije a ako je tako atako je pa budite srecni na nesreci ostalih Srba.

 3. Trifun says:

  Slusajte vi te nebuloze NATO sljama iz SNS sto nam pljacka zemlju i prodaje nacionalne interese: 'hodamo na tankoj zici izmedu Rusije i EU'? Ova veleizdajnicka Vlada ne hoda po toj zici, nego grabi svim silama u Rajh zvani EU i doecekuje NATO neprijatelje sa hlebom i soli. To su sarene laze da se pacifikuje narod dok mu se otkidaju delovi tela jedan po jedan. Pokusavaju da nas zastrasuju pricama opkoljeni smo NATO, pa zato i navijaju za Dukanovica koji je brutalno zatirao sve srpsko u Crnoj Gori kako bi imali jos jedan argument kako smo 'okruzeni NATO'. Visice na Terazijama za sve sto su nam uradili, zajedno sa prethodnicima. Zapamitite sto sam vam rekao.

 4. padre says:

  Predsednika države je birao narod na izborima, dok je za vršioca politike postavlen premijer, prema toma, nikako ne može predsednik da bude protiv "politike države", već samo ispravlja vršioce politike, ako zaglibe!I vlada, kao celina, treba da izvršava politiku, koju su odredili predstavnici naroda, a ne vlada sama!Sad če da ispadne, da se skupština protivi "premijeru" i smeta mu u "provođenju politike države", ako se usprotivi nekoj njegovoj "genijalnoj" ideji za boljitak naroda Srbije!A može i kao čovek, da se ne slaže sa nećim!Mislim, i one mustra, ali ne trošite velike reči za sitnicu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *